Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τροπολογία Αρβανιτόπουλου για να μη χαθεί το εξάμηνο - Συνεχίζονται οι απεργίες


Τροπολογία Αρβανιτόπουλου για να μη χαθεί το εξάμηνο - Συνεχίζονται οι απεργίες

Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ συστήνουν επιτροπή διαλόγου, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση προς όφελος των φοιτητών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές, όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο Τετάρτη, και από πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζεται «πολύ σημαντική κίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου, η οποία αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αποφάσισαν επίσης δυο νέες 24ωρες απεργίες για αύριο Τετάρτη και Πέμπτη.

Σε εξέλιξη είναι και η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων, το οποίο στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...