Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Hλεία: «Πνίγηκε» στη λάσπη το Κουρτέσι!


Μέσα στις… λάσπες «ξύπνησαν» το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι του Κουρτεσίου όταν τα νερά της βροχής, που καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της νύχτας «μαστίγωναν» την περιοχή, παρέσυραν χώματα και λάσπες από τα γύρω χωράφια «πνίγοντας» τα σπίτια του χωριού και «φράζοντας» την Εθνική Οδό, όπου από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε κάποιο δυστύχημα.


Νωρίς το πρωί άνδρες της Τροχαίας Αμαλιάδας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών έστησαν ολόκληρη «επιχείρηση», προκειμένου να ξαναδώσουν με ασφάλεια τον δρόμο στην κυκλοφορία, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι οι κάτοικοι της περιοχής «έδιωχναν» τις λάσπες από τα σπίτια και τις αυλές τους! Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς και συνεργείο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με επικεφαλής τους αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Κόλλια και Δημήτρη Κωστόπουλο.
«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κουρτέσι είναι μόνιμο» είπε στο patrisnews.com ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Παναγιώτης Κόλλιας και συνέχισε: «Το νερό παρασέρνει μεγάλο όγκο χωμάτων. Τα γύρω χωράφια είναι πολύ αμμουδερά με αποτέλεσμα όταν καλλιεργούνται και οι αγρότες τα οργώνουν, τα νερά να παρασέρνουν τα χώματα. Ο αγωγός που περνά κάτω από την Eθνική Oδό βούλωσε, με αποτέλεσμα όλη η λάσπη τώρα να βγει στο δρόμο. Οι υπεύθυνοι της ΔΕΚΕ που την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν εδώ δεσμεύτηκαν για ένα έργο στο πάνω μέρος του Κουρτεσίου, προκειμένου να μην κατεβαίνουν τα χώματα, ενώ και οι αγρότες θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεχτικοί στην εποχή που οργώνουν. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτρης Κωστόπουλος είπε: «Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μόνιμο πρόβλημα του Κουρτεσίου. Στις 7 το πρωί ο δρόμος είχε κλείσει τελείως, τα αυτοκίνητα γλιστρούσαν πάνω στη λάσπη…».
«Τα νερά είναι πάρα πολλά και οι αγωγοί πολύ στενοί με αποτέλεσμα να νερά και οι λάσπες να βγαίνουν στο δρόμο» είπε στο Patrisnews.com ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουρτεσίου κ. Κώστας Σταθόπουλος και συνέχισε: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε σήμερα κάποιο θύμα στον δρόμο. Εάν όμως η ΔΕΚΕ δεν κάνει κάποιο έργο, θα θρηνήσουμε πραγματικά θύμα και μάλιστα σύντομα, εάν συνεχιστεί η κακοκαιρία».
Με το… φτυάρι στο χέρι ξημερώθηκε ο κ. Χαράλαμπος Κουργιαλιάς, προσπαθώντας να διώξει τις λάσπες από το μαγαζί του στο κέντρο του χωριού. «Πέρυσι που τα χωράφια ήταν χέρσα δεν είχαμε πρόβλημα. Φέτος που καλλιεργήθηκαν κύλισαν όλα τα χώματα και οι λάσπες στα σπίτια μας» είπε ο κ. Κουργιαλάς και συνέχισε:
«Αν γίνει κάποιο έργο και ανοίξουν και τα αποστραγγιστικά σωστά, πιστεύω ότι δεν υπάρξει πρόβλημα. Τώρα όμως είμαστε με τα φτυάρια στα χέρια και περιμένουμε και επιδείνωση του καιρού. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…».
Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
  patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...