Ηλεία: Τσουχτερό κρύο & παγετός – Πιθανόν τοπικά -3οC το πρωί της Πέμπτης – Αναλυτική πρόγνωση

pag

Ηλιοφάνεια και πρωινός παγετός τουλάχιστον έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης ήδη επηρεάζουν την χώρα μας. Στην Ηλεία η έλευση των ψυχρών αερίων μαζών άρχισε να γίνεται αισθητή από το απόγευμα της Τρίτης. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη.

Το πρωινό της Πέμπτης φαίνεται να σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες έως τώρα για τον φετινό χειμώνα, με τις συνθήκες να είναι ευνοϊκές για ισχυρό παγετό ακτινοβολίας. Εκτιμούμε, με δεδομένο την επικράτηση ξαστεριάς και την εκτίμηση νηνεμίας το πρωί της Πέμπτης, ισχυρό παγετό ακτινοβολίας έως -3οC κυρίως στις γνωστές επιρρεπείς στον παγετό περιοχές του νομού, εσωτερικές πεδινές Πύργου, Ωλένης, Ολυμπίας, Κρεστένων και ημιορεινές - ορεινές.

Καμία μεταβολή στον καιρό δεν περιμένουμε τουλάχιστον έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Ο πρωινός παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες με ελάχιστες περίπου μηδέν με -1οC. Πάντως, από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές (16-17οC).
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Τετάρτη 11/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 3 με 4oC στα πεδινά, -1 με 0oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 11 με 12oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά. Περαιτέρω πτώση το απόγευμα. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι - βορειανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Πέμπτη 12/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 0 με 1oC στα πεδινά, -3 με -2oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 13 με 14oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι - βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή 13/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 1 με 2oC στα πεδινά, -2 με -1oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Το Σάββατο 14/12, την  Κυριακή 15/12 και την Δευτέρα 16/12 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί, 3 με 4oC στα πεδινά, -1 με 0oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 16 με 17oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 ilialive.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ