Ηλεία: Ιερόσυλοι έκλεψαν ανήμερα του Αγίου Νικολάου στο Μαζαράκι


 
Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν οι διαρρήκτες που «χτύπησαν» ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Μαζαρακίου Πηνείας, αφαιρώντας το Άγιο Ποτήριο και το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας, την καμπάνα και διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό του ναού.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν πήγε ο επίτροπος να ανάψει τα καντήλια στον ιερό ναό. Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα «Πατρίς» ο επίτροπος κ. Κωνσταντίνος Μπάρκουλας, οι διαρρήκτες πρέπει να έδρασαν τα ξημερώματα της εορτής του Αγίου Νικολάου και αφαίρεσαν από το εκκλησάκι ότι θεώρησαν ότι θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο. Ότι δηλαδή θα μπορούσαν να πουλήσουν σε χυτήρια και ότι άλλο πίστεψαν ότι ήταν αξίας.
Η καμπάνα η οποία αφαίρεσαν οι δράστες, είχε βάρος περίπου 200 κιλά και κρεμόταν σε ύψος τεσσάρων μέτρων περίπου, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι από δύο και ενέργησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κάποιον, αφού το εκκλησάκι είναι απόμερο και μπόρεσαν να κάνουν τη «δουλειά» τους ανενόχλητοι.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπάρκουλας, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν στο εκκλησάκι και αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. «Το εκκλησάκι λειτουργεί πολλά χρόνια και πήγαν να το κλέψουν ανήμερα του Αγίου Νικολάου. Εμείς το καταλάβαμε όταν πήγαμε το πρωί της Παρασκευής για να ανάψουμε τα καντήλια» ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Μπάρκουλας.
Μάλιστα, καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για το Άγιο Ποτήριο, την καμπάνα και τα υπόλοιπα κλοπιμαία, να ενημερώσει την Αστυνομία ή να καλέσει στο τηλέφωνο: 26220-22683 και θα δοθεί και αμοιβή.


Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ