Ηλεία: Τράπεζα τροφίμων από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεχαινών χαρίζει αισιοδοξία σε 80 οικογένειες της περιοχής!

Χέρι βοηθείας σε 80 οικογένειες των Λεχαινών δίνει εδώ και έξι μήνες, όπου και έλαβε την πρωτοβουλία να ιδρύσει τράπεζα τροφίμων στην ενορία του, με τη βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Λεχαινών π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος.
Στο πλευρό του δραστήριου και ακούραστου ιερέα βρίσκονται όλα τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και αρκετοί εθελοντές, ενώ στην «εκστρατεία» αγάπης συνδράμουν πολλές επιχειρήσεις, καταστήματα αλλά και ιδιώτες από την ευρύτερη περιοχή.
Η δουλειά για τον ιερέα Θεόδωρο Πανουτσόπουλο και τους εθελοντές δεν σταματά ποτέ. Οι επαφές με τα συσκευαστήρια, τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της περιοχής, με στόχο τη συγκέντρωση της απαραίτητης ποσότητας τροφίμων, είναι καθημερινές. Αλλά η δουλειά δεν σταματά εκεί. Τα τρόφιμα πρέπει να μεταφερθούν, να ξεχωριστούν, να τοποθετηθούν σε σακούλες, να ζυγιστούν, προκειμένου όλοι να πάρουν την ίδια ακριβώς ποσότητα και τέλος να διανεμηθούν. Και αμέσως, ξεκινά η δουλειά για τη συγκέντρωση των τροφίμων που θα διανεμηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Η διανομή των βασικών αυτών τροφίμων πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα, ενώ σε περίπτωση που συγκεντρωθούν και άλλα τρόφιμα, είτε από τα ειδικά καλαθάκια που έχουν τοποθετήσει οι εθελοντές στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα της περιοχής, είτε από κάποια μεγάλη δωρεά, πραγματοποιείται και άλλη διανομή. Έτσι χθες, παρά την καθιερωμένη διανομή τροφίμων της Δευτέρας, ο π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος και τα μέλη της ομάδας, διένειμαν 140 μεγάλα πακέτα μακαρόνια στις οικογένειες της περιοχής που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ωστόσο, εκτός από τις οικογένειες που συντηρεί η τράπεζα τροφίμων του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Λεχαινών, οι ποσότητες των τροφίμων που περισσεύουν καταλήγουν στο ίδρυμα της Παναγίας της Βλαχέρνας στην Κυλλήνη.
«Με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού λάβαμε τον Μάιο την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε στην ενορία μας την τράπεζα τροφίμων, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο ιερέας π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε με περίπου 10 οικογένειες αλλά οι συνέπειες της κρίσης είναι τέτοιες που σήμερα έχουμε φτάσει να συντηρούμε περίπου 80. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Εκκλησιαστικού μας Συμβουλίου, τους Επιτρόπους αλλά και του εθελοντές που βοηθούν στο όλο εγχείρημα, τα συσκευαστήρια, τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της περιοχής που μας παρέχουν κάθε εβδομάδα τα βασικά τρόφιμα που διανέμουμε και όλο τον κόσμο που βοηθά το έργο μας».
«Αυτό που γίνεται στην ενορία μας δεν γίνεται σε καμία άλλη σε ολόκληρο το νομό και αυτό το χρωστάμε στον ιερέα μας, τον π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Ανδρέας Κοντογιώργος και συνέχισε: «Το έργο που επιτελεί είναι σπουδαίο. Είναι ακούραστος και δεν τον πειράζει ακόμα και να διακονέψει για τα τρόφιμα που θα μοιράσουμε στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».
Ένας ακόμα εθελοντής, ο κ. Χρήστος Δρακόπουλος είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Η διανομή των τροφίμων γίνεται κάθε Δευτέρα από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα. Οι τσάντες που δίνουμε φροντίζουν να έχουν βασικά τρόφιμα, π.χ. πατάτες κ.α. τα οποία συνδυάζουμε με τα τρόφιμα που μας παρέχουν, ανάλογα πάντα με την εποχή, τα συσκευαστήρια. Παράλληλα, έχουμε τοποθετήσει και ειδικά καλαθάκια στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα για να μαζέψουμε είδη όπως μακαρόνια, ρύζι κ.α. τα οποία και δίνουμε όταν έχουμε συγκεντρώσει τις ποσότητες που χρειαζόμαστε. Σε αυτό το σημείο, απευθύνω κάλεσμα σε όποιον ακόμα επιθυμεί να βοηθήσει το έργο μας».
«Ο π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος είναι πραγματικά ο ευεργέτης μας» είπε στην εφ. «Πατρίς» η κα. Ευσταθία Συλαϊδή και συνέχισε: «Μας παρέχει κάθε εβδομάδα όλα τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».
«Εργάζομαι στο δήμο και δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Έρχομαι όμως εδώ και ο π. Θεόδωρος μου δίνει ότι χρειάζομαι για να αντιμετωπίσω την καθημερινότητα» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Σπύρος Τσίρος.
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο και σε όλους τους εθελοντές» είπε τέλος στην εφ. «Πατρίς» και η κα. Ειρήνη Ωρολόγα.
Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ