ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

“Νέα εποχή” για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών


Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
                                                                     Γραφείο Τυπου  


Δελτίο Τύπου


Σε μια νέα εποχή, απόλυτα συνδεδεμένη με το σήμερα εισέρχεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη των Λεχαινών.
Mετά τον απεγκλωβισμό της απ’ την
αφάνεια και την μετακόμισή της στο αρχοντικό Μαστροβασίλη, η Βιβλιοθήκη εξοπλίζεται, εξελίσσεται και ενισχύεται με τεχνολογικά μέσα, νέους τίτλους βιβλίων κ.α..
 Με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής Ανδραβίδας- Κυλλήνης  σε πολύ σύντομο χρόνο θα υλοποιηθούν έργα προϋπολογισμού 41.802 ευρώ.
Οι πόροι θα προέρθουν από το LEADER+ στο οποίο έχει ενταχθεί και εγκριθεί η αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Λεχαινών και σε άμεσο χρόνο το έργο θα προκηρυχθεί. Σημειώνεται δε, ότι στα πλαίσια του προγράμματος αναβάθμισης θα γίνει ψηφιοποίηση και του υλικού του μεγάλου πεζογράφου Α. Καρκαβίτσα.
Οι εργασίες για την αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Λεχαινών ξεκίνησαν με την συνδρομή Βιβλιοθηκονόμων στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας το 2012 και το έργο θα ολοκληρωθεί με  τους προσληφθέντες Πληροφορικής στα πλαίσια της υλοποίησης αντίστοιχου προγράμματος που τρέχει από τον ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τις τεχνική περιγραφή του έργου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα εξοπλιστεί με εξοπλιστεί με: Scanner (σαρωτή βιβλίων και εγγράφων), Server , μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, σύστημα αποθήκευσης μεγάλου όγκου ψηφιακών δεδομένων, ηλεκτρονικό υπολογιστή με δυνατότητα ανάγνωσης και αναζήτησης με σύστημα Braille και το απαραίτητο λογισμικό. Επίσης θα γίνει προμήθεια βιβλιοστασίων και νέων βιβλίων (μυθιστορήματα – ιστορικά) για νήπια, για παιδιά ηλικίας 2-9 ετών αλλά και για νέους. Θα δημιουργηθούν τέλος δύο νέοι θεματικοί τομείς: Αγροτικής Βιβλιοθήκης & Τουριστικής Βιβλιοθήκης (Ελληνόγλωσση – Ξενόγλωσση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: