ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεία: Δυσάρεστες εκπλήξεις με τις επιδοτήσεις…


Οι δυσάρεστες εκπλήξεις συνεχίζονται για  εκατοντάδες  αγρότες της Ηλείας  που καθημερινά επισκέπτονται τα τραπεζικά υποκαταστήματα για  να εισπράξουν τις επιδοτήσεις  τους.
Τα χρήματα «μπλοκαρίστηκαν» για χρέη των αγροτών προς τρίτους.   Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς, οι επιδοτήσεις καταβάλλονται αυτούσιες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και «δικαίωμα» παρακράτησης είχαν μόνο οι τράπεζες σε περίπτωση που ο δικαιούχος του λογαριασμού είχε δάνειο σε αυτές και για το οποίο είχε ζητήσει ο ίδιος με πάγια εντολή να κρατούνται χρήματα από εκεί.   Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και έχουν γίνει δυσκολότερα για τη ζωή των αγροτών, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο του συγκεκριμένου μέτρου και πλήττονται ολοένα και περισσότερο, αν έχουν οφειλές προς τρίτους οι οποίοι ζήτησαν να εισπράξουν τις οφειλές τους.  Όπως ρητά προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων «δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.500 ευρώ τον μήνα.  Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.500 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.500 ευρώ».
                         Οι νομικοί κύκλοι  
Στο μεταξύ η ελληνική νομοθεσία πιθανόν «αφήνει παράθυρο» ώστε να εισπράττουν και τρίτοι χρήματα από τους λογαριασμούς των δικαιούχων επιδοτήσεων παρά την άρνηση των παραγωγών! Νομικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι πράγματι υπάρχει το ακατάσχετο των χρημάτων των αγροτικών επιδοτήσεων, μέχρι όμως την κατάθεση των χρημάτων στην τράπεζα. Με λίγα λόγια, λένε δικηγόροι, όσο τα χρήματα των επιδοτήσεων βρίσκονται στα ταμεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ουδείς μπορεί να τα πειράξει. Όταν όμως καταβληθούν στους λογαριασμούς, σύμφωνα πάντα με δικηγόρους, είναι δυνατόν να κατασχεθούν!
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: