Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Για να έχει νερό και η Βουπρασία!


nero1.JPG

Ενέργειες για την ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ του αγωγού στο πλαίσιο του έργου του διυλιστηρίου φράγματος Πηνειού - Εποικοδομητική συνεργασία χθες Γ. Λυμπέρη – Δ. Αρβανίτη

Τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στην κατεπείγουσα πρόσκληση του ΕΠΠΕΡΑΑ μέχρι το τέλος του έτους ως υποέργο, αγωγός για την υδροδότηση και της Βουπρασίας από το διυλυστήριο φράγματος Πηνειού, δρομολόγησαν κατά την χθεσινή τους συνάντηση οι δήμαρχοι Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λυμπέρης και Δημήτρης Αρβανίτης αντίστοιχα.

Χθες το πρωί ο κ. Αρβανίτης με τον αντιδήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Κόλλια και τον μηχανικό του δήμου κ. Τσουραπά, επισκέφθηκαν τον κ. Λυμπέρη και είχαν συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης και οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας Δημήτρης Παναγιωτάρας και Βαγγέλης Χριστοφόρου.

Υπάρχει η προκαταρκτική μελέτη
Στον αρχικό σχεδιασμό των δικτύων του διυλιστηρίου, περιλαμβάνονταν η κάλυψη όλων των χωριών της βόρειας Ηλείας, ωστόσο στην πορεία εντάχθηκε μόνο ο κεντρικός αγωγός, με αποτέλεσμα να προβλέπεται αρχικά να λαμβάνουν νερό από το διυλιστήριο του φράγματος μόνο όσες περιοχές υδροδοτούνται από το Κακοτάρι.

Ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει η προκαταρκτική μελέτη και θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την υποβολή μελέτης για υποέργο, στο πλαίσιο του γενικού έργου, με φορέα υλοποίησης τον δήμο Ήλιδας, ώστε να αποφευχθεί μια χρονοβόρα διαδικασία και τα χωριά της Βουπρασίας, περίπου 6 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του διυλιστηρίου του φράγματος Πηνειού, να μπορούν να λαμβάνουν πόσιμο νερό, χωρίς τα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα λόγω της τροφοδοσίας από γεωτρήσεις.

«Θα πιέσουμε για ένταξη του έργου αυτού και μακάρι να είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι εντός 6 μηνών, από την έναρξη λειτουργίας του διυλιστηρίου, να πάρει και η Βουπρασία νερό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Αρβανίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του δημάρχου Ήλιδας, λέγοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές η δυναμικότητα και η καλή συνεργασία, είναι τα δύο σημαντικά στοιχεία που μπορούν να φέρουν θετικό αποτέλεσμα, για τους δήμους και την ευρύτερη περιφέρεια.

«Ελπίζουμε οι προσπάθειες μας, να αποδώσουν καρπούς, γιατί μιλάμε για ένα θέμα που έχει να κάνει με την πρώτη ανάγκη των δημοτών μας, το νερό, οι οποίοι μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ύδρευσης από 57 περίπου γεωτρήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται από τις συνεχής βλάβες και την ποιότητα του νερού.

Άρα, με την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) παρουσία μας στο γραφείο του κ. Λυμπέρη και την επισφράγιση μιας αγαστούς συνεργασίας, αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ», για το γεγονός ότι «σκύβει» για να συμπληρωθεί με «αγώνα δρόμου» το έργο.

Μακάρι, να είναι τυχεροί οι πολίτες του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, της Βουπρασίας και να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε μαζί το μεγάλο έργο», είπε ο κ. Αρβανίτης, με τον δήμαρχο Ήλιδας να συμπληρώνει: «Θα γίνει μέσα στην θητεία μας, και θα το εγκαινιάσουμε όλοι μαζί…».
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...