Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τραντάχτηκε η Ηλεία και η Ελλάδα - 6R στην Κεφαλονιά - Ζημιές και πανικός στο νησί - Έντονοι οι μετασεισμοί (photos & video)


seismos6R

seismos2
seismos4
seismos5Ισχυρός σεισμός στο Ληξούρι - Έγινε αισθητός έως την Αττική και τις Κυκλάδες

seismos6seismos8seismos7Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6R σημειώθηκε χθες στις 15.55 με επίκεντρο τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια του Ληξουρίου της Κεφαλονιάς. Η δόνηση σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν με επίκεντρο στην ξηρά και εστίακό βάθος 24 χιλιόμετρα (επανεκτίμηση Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου).

Νεότερη ενημέρωση 16:15

Διακοπή ρεύματος και επικοινωνιακών δικτύων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Πανικός στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα απο τον σεισμό που είχε διάρκεια τουλάχιστον ένα λεπτό. Πληροφορίες κάνουν λόγο για διπλή δόνηση που έδωσε μεγάλη διάρκεια. Φόβοι για ζημιές στην Κεφαλονιά...

Πιθανότατα πάνω απο 6R o σεισμός καθώς μόνο τότε κόβεται αυτόματα η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος απο το σύστημα...

26-1-14
Νεότερη ενημέρωση 16:21
Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,1R στις 16:08 στο ένα χιλιόμετρο απο το Ληξούρι με εστιακό βάθος 24 χλμ.

Στα 5,9 R η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου για τον κύριο σεισμό.

Νεότερη ενημέρωση 16:31

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς Πόρο - Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα πρακτορεία των πλοίων της γραμμής, καθώς υπήρξε αρχικά φημολογία για το αντίθετο.

Νεότερη ενημέρωση 16:33

Επιβεβαιώνουν για σεισμική δόνηση μεγέθους 6R οι Ιταλοί Σεισμολόγοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.

Νεότερη ενημέρωση 16:36

Πληροφορίες για μέγαλες ζημιές στην Κεφαλονιά. Έχουν ανοίξει δρόμοι στη μέση, έχουν καταρρεύσει κτίρια. Αναφορά για κατάρευση του κτιρίου του μετεωρολογικού σταθμού στο νησί. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες.

Νεότερη ενημέρωση 16:36

Έντονη η σεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά 4,4R, 3,9R και 4,2R και 3,7R στις 16:08, 16:22 16:24 16:32 αντίστοιχα... γύρω από το Ληξούρι.


Νεότερη ενημέρωση 17:09

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

Με εντολή Σαμαρά ο Μιχελάκης τώρα στο νησί

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά, που επλήγη νωρίτερα από ισχυρό σεισμό.

Νεότερη ενημέρωση 17:12

Έντονη η σεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά 4,4R, 3,9R και 4,2R, 3,7R, 4,1R και 4,7R στις 16:08, 16:22 16:24 16:32 16:41 και 16:59 αντίστοιχα... γύρω από το Ληξούρι.

Νεότερη ενημέρωση 18:42

Αναγκαία κρίθηκε η μεταφορά των ασθενών από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στο κτήριο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, εξαιτίας του μεγάλου σεισμού που σημειώθηκε στο νησί σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του νοσοκομείου οι ζημιές είναι μικρές, όμως η μεταφορά των νοσηλευομένων κρίθηκε απαραίτητη για προληπτικούς λόγους.

Στο Αργοστόλι υπάρχουν πολλές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα κυρίως με σπάσιμο τζαμαριών και πτώσεις αντικειμένων.

Στο Ληξούρι ο δρόμος στη θέση Βουνί προς Χαβριάτα έχει κλείσει λόγω κατολίσθησης, ενώ ένα σπίτι στην Κουνόπετρα έχει ισοπεδωθεί, χωρίς ευτυχώς θύματα.

Λόγω κατολισθήσεων, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στο γύρο του Κουτάβου, στο Αργοστόλι αλλά και στο δρόμο για το Πυργί. (skaipatras.gr)

Νεότερη ενημέρωση 18:56

Μικρές υλικές ζημιές έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί μετά το σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «χτύπησε» το απόγευμα της Κυριακής την Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με το e-kefalonia.net, από όπου και οι φωτογραφίες, ο δρόμος στην παραλιακή του Ληξουρίου, περιοχή του νησιού η οποία ήταν και πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχει κλείσει καθώς έχει υποστεί μικρή καθίζηση στο τμήμα από το λιμεναρχείο ως το ποτάμι.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί ακατοίκητα σπίτια στα χωριά Ρίφι, Κατωγί και Λιβάδι, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και σε καταστήματα.

Ζημιές και στο Αργοστόλι

Οπως φαίνεται και από τις παρακάτω εικόνες που δημοσίευσε το e-kefalonia.net μικροζημιές έχουν σημειωθεί και στο Αργοστόλι. Οι ζημιές, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες περιορίζονται στις πτώσεις σοβάδων και στη μετακίνηση προϊόντων που βρίσκονταν στα ράφια καταστημάτων.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr ο σεισμός προκάλεσε ζημιές και στο νοσοκομείο Αργοστολίου, κυρίως στην οροφή του με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η εκκένωσή του. Οπως σημειώνει η ίδια πηγή οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε διπλανό ξύλινο κτήριο.


ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...