Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ηλεία: Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά την Κυριακή – Αναλυτική πρόγνωση


xionii

Βελτίωση του καιρού την Δευτέρα - Εκ νέου σοβαρή μεταβολή την Τρίτη

Έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα δίνει το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρεάζει από την Παρασκευή. Οι ημιορεινές - ορεινές περιοχές έχουν δεχθεί τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία παρουσιάζει πτώση. Έτσι, η Κυριακή θα είναι μια χειμωνιάτικου τύπου μέρα, οι βροχές θα μετατραπούν σε χιόνι στα ορεινά, εκτιμούμε μέχρι το βράδυ της Κυριακής να χιονίζει σε υψόμετρα από τα 800 - 900 μέτρα των ορεινών περιοχών της Λαμπείας και της Ανδρίτσαινας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι χιονοπτώσεις αυτές θα είναι πρόσκαιρες καθώς την Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί. 
 
Ένα νέο σύστημα από την Τρίτη θα επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό στην περιοχή μας με χαρακτηριστικά Νοεμβρίου, νοτιάδες και πολύ νερό.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Κυριακή 26/1 περιμένουμε κατά περιόδους βροχές. Χιόνια στα ορεινά αρχικά πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο, μέχρι αργά το βράδυ από τα 800-900μ. Η θερμοκρασία το πρωί, 8 με 9oC στα πεδινά, 3 με 4oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 12 με 13oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά, σε πτώση το απόγευμα. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
 
Την Δευτέρα 27/1 πιθανότητα το πρωί για τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις άνω των 800 μέτρων. Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 2 με 3oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 13 με 14oC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Τρίτη 28/1 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αρχίσουν να δίνουν βροχές, φαινόμενα τα οποία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί, 9 με 10oC στα πεδινά, 4 με 5oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 14 με 15oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις σε σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη 29/1 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία το πρωί, 10 με 11oC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 13 με 14oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις εννέα διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias    
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 
Εκδόθηκε 18:20 , 25-01-2014
Ανανεώθηκε 22:30 , 25-01-2014
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...