Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Πύργος: Τον λήστεψαν τη μέρα της γιορτής του


mpounia

Τρεις ΡΟΜΑ επιτέθηκαν για 50 ευρώ σε έναν 88χρονο και την 58χρονη κόρη του

Του Γιάννη Σπυρούνη

Τη μέρα της γιορτής του δεν χάρηκε ένας 88χρονος που έπεσε μαζί με την κόρη του θύμα ληστείας στην οδό Αγ. Γεωργίου στον Πύργο. Οι δράστες – τρεις ΡΟΜΑ – δεν δίστασαν να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού του και να εισβάλλουν για να κλέψουν μόλις το ποσό των 50 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, ανήμερα της γιορτής του Αγ. Ιωάννη, με τον εορτάζοντα και θύμα της ληστείας, αντί να δεχθεί δώρο, να δέχεται μπουνιές και κλωτσιές.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ. Οι δράστες, δύο ΡΟΜΑ ηλικίας 30 και 13 ετών, χτύπησαν το κουδούνι της ισόγειας κατοικίας. Το θύμα, πιστεύοντας πως επρόκειτο για επισκέψεις λόγω της ονομαστικής του εορτής, άνοιξε πρόθυμα την πόρτα. Όμως αντί να δει κάποιον επισκέπτη με κάποιο δώρο, είδε τους δύο ληστές. Ο ένας εξ αυτών τον κλώτσησε στην κοιλιά τον 88χρονο, ενώ στη συνέχεια έσπρωξε και πέταξε στο πάτωμα την 58χρονη κόρη του θύματος.

Ο άλλος δράστης (13χρονος) άρπαξε από το παντελόνι του 88χρονου το ποσό των 50 ευρώ, καθώς και την τσάντα της 58χρονης που περιείχε προσωπικά έγγραφα και στη συνέχεια οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και μέσα σε μισή ώρα από την ώρα της ληστείας, μέσα από τις περιγραφές που έδωσαν τα δύο θύματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο. Στη συνέχεια προέκυψε πως οι δύο δράστες είχαν και μια γυναίκα ομόφυλή τους συνεργό ηλικίας 24 ετών. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως η ληστεία ήταν προσχεδιασμένη, καθώς ο 30χρονος εκ των δραστών, είχε επισκεφθεί το θύμα πριν από δέκα μέρες, προφασιζόμενος διάφορα.

Οι τρεις δράστες που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ηλείας, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για άλλες αξιόποινες πράξεις.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...