Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ηλεία: Ξεκίνησαν τον αγώνα οι αγρότες


trakter_marathia

Προσυγκέντρωση των τρακτέρ στη Μαραθιά – Αποκλεισμός της ΔΟΥ Πύργου σήμερα

marathiaΤου Γιάννη Σπυρούνη

Την ΔΟΥ Πύργου αποκλείουν σήμερα στις 11 το πρωί, οι αγρότες της Ηλείας, στη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεών τους ενάντια σε νέα μέτρα που ανακοίνωσε σε βάρος τους η Κυβέρνηση. Χθες πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση με τρακτέρ στον κόμβο της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στη Μαραθιά. Οι επικεφαλής των συλλόγων απηύθυναν κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν δυναμικά καθώς τα περιθώρια στενεύουν με την Κυβέρνηση να εφαρμόζει συνέχεια νέα μέτρα. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε αντιπροσωπία των εργαζομένων της ΕΡΤ στην Ηλεία, όπου εξέφρασαν την συμπαράστασή στο δίκαιο αγώνα τους και κάλεσαν μαζί τον κόσμο να ενωθεί σε έναν κοινό αγώνα.

Κάλεσμα συμμετοχής
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Αντωνάτος, μιλώντας για την κοινοποίηση απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους αγρότες. «Καλούμε και τον υπόλοιπο κόσμο να έρθει με τα τρακτέρ τους, κάθε μέρα γιατί δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Αυτά που μας έχουν κάνει και με τα βιβλία εσόδων – εξόδων, τους αγρότες τους καταρρακώνει ειδικά τους μικρομεσαίους. Πρέπει ο κόσμος να συνταχθεί μαζί μας γιατί αν δεν έχουμε μεγάλη συμμετοχή, αυτό είναι το τελευταίο μας χαρτί που παίζουμε. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι αγρότες αυτό. Δεν είναι να κρατήσουμε τα τρακτέρ στα χωράφια.

Πρέπει όλοι μαζί να συνταχθούμε και να πάρουν πίσω το μέτρο για να το επαναφέρουν με διαφορετικά κριτήρια και όχι με αυτά που λέει ο Στουρνάρας» ενώ παράλληλα εξήγησε πως η συντονιστική επιτροπή που θα συσταθεί θα λαμβάνει αποφάσεις καθημερινά για τις δράσεις που θα γίνουν. Τόνισε δε πως «τα τρακτέρ δεν θα φύγουν από εδώ, αλλά χρειάζεται συμμετοχή».

Αποκλείουν τη ΔΟΥ Πύργου
Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος πρόεδρος, αναφέρθηκε στη χθεσινή προσυγκέντρωση λέγοντας πως το μπλόκο της Μαραθιάς είναι το πρώτο που «στήθηκε» στη χώρα σε αυτές τις κινητοποιήσεις. «Καλούμε ιδιαίτερα τους αγρότες του κάμπου, να βγουν στους δρόμους, να ενισχύσουν το μπλόκο και αν είναι δυνατόν να γίνει όλη η Ηλεία και όλη η Ελλάδα ένα μπλόκο. Καλούμε σε κοινό μέτωπο, την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους του νομού μας να βγουν και να συμπαραταχθούν δίπλα μας γιατί τα μέτρα τους βαρύνουν όλους και είναι ενάντια σε όλους.

Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, ο ελληνικός λαός να αντισταθεί και να δείξει πραγματικά αυτό που είναι, γιατί είναι παλικάρι, να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Πρέπει να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω». Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως σήμερα στις έντεκα το πρωί, οι αγρότες θα προβούν στον αποκλεισμό της ΔΟΥ Πύργου, ενώ το ίδιο θα συμβεί με όλες τις ΔΟΥ της χώρας πανελλαδικά, την Παρασκευή.

Και η ΕΡΤ στο πλευρό τους
Με τον ανταποκριτή της ΝΕΤ στο νομό, δημοσιογράφο Γιώργο Μαρινόπουλο και τον προϊστάμενο της ΕΡΑ Πύργο, Παναγιώτη Καραβίτη, συμμετείχαν σε ένδειξη συμπαράστασης οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Ηλεία, στον αγώνα των αγροτών. «Εκ μέρους των απολυμένων της ΕΡΤ δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Η ΕΡΑ Πύργου και η ΕΡΤ γενικώς ήταν στο πλευρό τους, στα προβλήματα του αγροτικού τομέα. Πρέπει να τονίσω μόνο ένα πράγμα. Ενότητα και αλληλεγγύη. Πρέπει ν α είμαστε μαζί στους αγώνες.

Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει κοινωνικό διχασμό και αυτό πρέπει να εκλείψει. Τα προβλήματα κάθε κλάδου είναι προβλήματα όλων μας και πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε. Εύχομαι καλό αγώνα στους αγρότες, αγωνίζονται δίκαια γιατί γίνεται προσπάθεια να εξαφανιστεί ο αγροτικός τομέας και διάφορα τερτίπια και πιστεύω ότι με την ενότητα και μόνο θα υπάρξει αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Καραβίτης.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...