Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ηλεία: Βεβήλωσε μνήμα βάζοντας φωτιά λίγο μετά την ταφή!

 
Η μέγιστη ασέβεια στη μνήμη νεκρού καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες σε κοιμητήριο του Νομού Ηλείας, λίγες ώρες μάλιστα μετά την ταφή του τεθνεώτος.

Τα όσα συνέβησαν δεν μπορεί να τα συλλάβει ανθρώπινος νους, είναι πραγματικά πρωτόγνωρα και ήδη η υπόθεση έχει προχωρήσει σε μηνύσεις και ακολουθεί το δρόμο της δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αλλά και όσα έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις Αστυνομικές αρχές, λίγη ώρα μετά την ταφή του εκλιπόντος και ενώ συγγενείς και φίλοι έπιναν τον καφέ της παρηγοριάς, εμφανίστηκε έξω από το κοιμητήριο ένα ταξί από το οποίο κατέβηκε ένας 52χρονος, ο οποίος διαμένει σε άλλη περιοχή από το μέρος που έγινε η ταφή.

Ούτε ιερό ούτε όσιο
Ο 52χρονος φέρεται να κινήθηκε προς το σημείο που λίγη ώρα νωρίτερα είχε γίνει η ταφή, τρώγοντας ένα γλυκό, ενώ μαζί του είχε και άλλα γλυκά τα οποία προσέφερε σε όσους ήταν εκείνη την ώρα εντός του κοιμητηρίου, στη μνήμη του νεκρού.
Αφού απόλαυσε το γλυκό του, στη συνέχεια πήγε πέριξ του κοιμητηρίου και έκοψε ξερά χόρτα, επέστρεψε στο σημείο της ταφής και αφού έκοψε και μερικά ξύλα από τα στεφάνια που ήταν επάνω στον τάφο, έβαλε φωτιά και πέταξε και διάφορα μικροαντικείκενα.
Η δράση του ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Ακολούθως πήγε στον χώρο όπου έπιναν καφέ οι συγγενείς και όσοι είχαν παραστεί στην κηδεία και άρχισε να εξαπολύει ύβρεις κατά πάντων.
Όσοι ήταν εκεί κινήθηκαν εναντίον του και ο 52χρονος απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έχει απασχολήσει τις Αρχές
Όταν συγγενείς του εκλιπόντος επέστρεψαν στο κοιμητήριο για να δουν εάν ήταν αναμμένο το καντήλι, διαπίστωσαν με φρίκη τι είχε συμβεί, αφού είδαν ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά μικρής έκτασης επάνω στον τάφο και αμέσως κατάλαβαν ότι επρόκειτο για έργο του 52χρονου.
Κατόπιν αυτού, οι συγγενείς μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και υπέβαλαν μήνυση κατά του 52χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή μνήμης τεθνεώτος.
Αν και αναζητήθηκε από την Αστυνομία, ο 52χρονος δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί σε βάρος του αυτοφώρου, πάντως είναι γνωστός αφού και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές με διάφορες αξιόποινες πράξεις.
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο δράστης είχε κάποιες διαφορές, με τον εκλιπόντα που χρονολογούνται τουλάχιστον μία εικοσαετία πριν και όπως αποδείχθηκε δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, αφού προσπάθησε να βεβηλώσει τη μνήμη του.
Το λόγο βέβαια, έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...