Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ


Επιβλήθηκε 58-48 του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Α1

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κόντρα στον «αιώνιο» Ολυμπιακό, η οποία του δίνει ψυχολογία αλλά και –πλην εξαιρετικού απροόπτου- το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς της Α1.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν των Πρωταθλητών Ευρώπης με 58-48, στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της πρωταθλήματος και πλέον βρίσκονται στο +3 από τους Πειραιώτες. Αυτό σημαίνει πως για να αλλάξουν οι ισορροπίες θα πρέπει το «τριφύλλι» να υποστεί τουλάχιστον τρεις ήττες και οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν μόνο νίκες.

Κακή εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι δεν είχαν σε καλή μέρα τον Βασίλη Σπανούλη που έμεινε στους τρεις πόντους.

Κάρι και Διαμαντίδης αυτοί που ξεχώρισαν για τους νικητές.

Το ματς

Ο «ζεστός» Κάρι και τα… χαμένα τρίποντα

Με ανταλλαγή άστοχων… τριπόντων ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. 0/3 για τους «ερυθρόλευκους», 0/1 για τους γηπεδούχους. Ο Πρίντεζης ήταν αυτός που… έκανε σεφτέ 1’25’’ μετά το τζάμπολ ενώ με δύο βολές που ακολούθησαν έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στην ομάδα του (0-4). Από την άλλη ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε περισσότερα από τρία λεπτά (3’12’’) για να πετύχει το πρώτο του καλάθι με τον Λάσμε (2-4). Μέσα από δύο καλές άμυνες οι «πράσινοι» βρήκαν πέντε εύκολους πόντους από Ούκιτς και Κάρι και πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι (7-4). Ο Σπανούλης έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας το πρώτο τρίποντο για την ομάδα του. Με 2/2 από τα 6,75μ. απάντησαν οι παίκτες του Πεδουλάκη (15-10) ενώ ο Κάρι με τον δέκατό του πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο έφερε το «τριφύλλι» στο +7 (17-10). Μείωσε στο τέλος της περιόδου ο Σίμονς σε 17-12. Πονοκέφαλοι εκατέρωθεν με τα φάουλ αφού από νωρίς χρεώθηκαν με το δεύτερό τους ο Ρόκο Λένι Ούκιτς από τη μία και ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης από την άλλη. Ατού για τον Παναθηναϊκό τα επιθετικά ριμπάουντ, αχίλλειος πτέρνα για τους Πειραιώτες τα 1/8 (13%) τρίποντα.

Χαμηλές… πτήσεις

Ξανά η ίδια εικόνα από τους γηπεδούχους στην έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου καθώς δυσκολεύτηκαν να δρουν τον δρόμο για το καλάθι. Στο ίδιο διάστημα ο… Λοτζέσκι ανέλαβε δράση για τον Ολυμπιακό και με πέντε δικούς του πόντους έφερε το ματς στα ίσια (17-17). Τα 3’33’’ που χρειάστηκαν για να σκοράρουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας (20-17 ο Ματσιούλις) δεν τους… στοίχισαν καθώς εξίσου κακοί επιθετικά ήταν και οι φιλοξενούμενοι. Ντάνστον και Περπέρογλου με μικρό σερί έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (20-21) το οποίο δεν άργησε να αλλάξει χέρια με τους «πράσινους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το ισχνό μεν, υπέρ τους δε, 27-25. Κόστισαν στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη τα 7 λάθη που υπέπεσαν στην δεύτερη περίοδο, αλλά και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Από την άλλη η… πληγή των τριπόντων (1/7 στη δεύτερη περίοδο, 2/15 στο πρώτο μέρος) δεν έκλεισε για τον Ολυμπιακό. Αυτό μαρτυρά και το επιμέρους 10-13.

Μία από τα ίδια…

Ένταση με τη λήξη του πρώτου μέρους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να διαμαρτύρεται στο διαιτητικό τρίο για φάουλ που δεν δόθηκε στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου. Με τεχνική ποινή χρεώθηκε ο Έλληνας κόουτς για αυτό και η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Διαμαντίδη στις βολές (28-25). Διπλό πρόβλημα για τους «πράσινους» σε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό με τους Διαμαντίδη (8’06’’) και Λάσμε (7’00’’) να χρεώνονται με το τρίτο τους φάουλ. Απουσία δύο σημαντικών παικτών του ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -3 (30-33) για αυτό και ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε το ρίσκο επαναφέροντάς τον αρχηγό της ομάδας στο παρκέ στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου. Και δικαιώθηκε. Μέσα από καλές άμυνες οι γηπεδούχοι έτρεξαν μικρό σερί 5-0 και πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (35-33), όχι για πολύ όμως αφού το τρίποντο του Μάντζαρη ξαναέφερε μπροστά τον Ολυμπιακό (35-37). Κάρι και Φώτσης πάντως άλλαξαν ξανά τις ισορροπίες (41-37) στο τέλος του δεκαλέπτου. Πρωταγωνίστρια και σε αυτή την περίοδο η… αστοχία (13-12 το επιμέρους).

Δεν μπορούσε…


Η απουσία του Σπανούλη στο πρώτο μισό του τελευταίου δεκαλέπτου έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βρεθεί στο +7 (49-42). Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να μην έχουν συγκέντρωση ούτε σε άμυνα αλλά ούτε και σε επίθεση, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που… πατούσαν καλύτερο στο παρκέ παρότι είδαν τον Διαμαντίδη να χρεώνεται με το τέταρτό του φάουλ. Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει με το τρίποντο του Διαμαντίδη (52-42) να βάζει τέλος στην ουσία στις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων. Ο Σπανούλης δεν επέστρεψε στον παρκέ που επιβεβαιώνει και τον… συμβιβασμό των Πρωταθλητών Ευρώπης με τον αρνητικό αποτέλεσμα. Το καλάθι του Σλούκα διαμόρφωσε το τελικό 58-48.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 27-25, 41-37, 58-48

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...