Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μυρτιά Πύργου: Άγνωστος αποπειράθηκε να σκοτώσει 77χρονο - Νοσηλεύεται σοβαρά στο νοσοκομείο - Συνελήφθη ο δράστης (Νεότερη ενημέρωση 14:01)


karampina

Πυροβολήθηκε δύο φορές από κυνηγετικό όπλο.

Σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Πύργου βρίσκεται ένας 77χρονος από τη Μυρτιά που πυροβολήθηκε απο άγνωστο άντρα, στις 9,30 το πρωί του Σαββάτου. Ο άτυχος ηλικιωμένος - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - πήγε στο κτήμα του να ταϊσει τις κότες του, όταν δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο.

Αιμόφυρτος σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Κάλεσε σε βοήθεια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στο σημείο της απόπειρας έφτασαν άνδρες της Αστυνομίας.

Απο την έρευνα που έγινε βρέθηκαν δύο φυσίγγια στο χώρο, επιμελώς τοποθετημένα, κάτι που εξετάζει προσεκτικά η Ασφάλεια, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία...

Οι Αρχές εξετάζουν πρωτίστως την υπόθεση ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι έρευνες. Η ζωή του 77χρονου δεν κινδυνεύει.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας 77χρονου, στη Μυρτιά. Δράστης είναι ένας 35χρονος Ρομά ο οποίος και συνελήφθη, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο που χρησιμοποίησε. Το θύμα πυροβολήθηκε δύο φορές, από κοντινή απόσταση, για προστριβές και διένεξης που είχε με το δράστη στο παρελθόν

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας 77χρονου ημεδαπού στη Μυρτιά Ηλείας. Για την υπόθεση αυτή, έχει συλληφθεί ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα χθες (15-2-2014) το πρωί, στη Μυρτιά Ηλείας και ενώ ο 77χρονος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, τον πλησίασε ο 35χρονος πυροβολώντας τον δύο φορές με κυνηγετικό όπλο, από κοντινή απόσταση και τράπηκε σε φυγή.
Ο 77χρονος  αρχικά διακομίστηκε με όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου και νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, μετέβησαν άμεσα στο σημείο του περιστατικού, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, όπου από ενδελεχή αυτοψία που ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κάλυκες και έναν συγκεντρωτήρα φυσιγγίων.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες προσαγωγές ατόμων και παράλληλες εξετάσεις κυνηγετικών όπλων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της καραμπίνας που χρησιμοποίησε ο 35χρονος και τη σύλληψη του.
Από την έρευνα  που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι, ο 35χρονος είχε δανειστεί παράνομα το κυνηγετικό όπλο, από 30χρονο φίλο του λίγες μέρες πριν.

Ο συλληφθείς, ο οποίος αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Το προανακριτικό έργο ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...