Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αμαλιάδα: Το «Κερνάμε Ελλάδα» κέρδισε το κοινό!


 
Πόλος έλξης έχει γίνει για αμέτρητους επισκέπτες το 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αμαλιάδα, που άνοιξε τις πύλες του απόγευμα της Παρασκευής και ρίχνει αυλαία απόψε στις 10 το βράδυ.

Η Αμαλιάδα αλλά και ολόκληρος ο νομός, κινούνται στους ρυθμούς του Φεστιβάλ, που αποδεικνύει ότι ήρθε για να μείνει! Η διοργάνωση είναι άρτια και το στήσιμο της έκθεσης φέτος έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με πέρυσι, η βόλτα στους διαδρόμους είναι άνετη και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν και να γνωρίσουν από κοντά τοπικά προϊόντα της Ηλειακής και της Ελληνικής γης, γνωρίζονται με τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, ενώ παράλληλα δοκιμάζουν ελληνικές γεύσεις.

Μοναδικές γεύσεις
Οι σεφ που βρίσκονται στο χώρο του Φεστιβάλ παρασκευάζουν μοναδικές συνταγές με τα τοπικά προϊόντα και καλούν τους επισκέπτες να τα γευτούν, ενώ δεν διστάζουν να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη μαγειρική.
Οι ίδιοι οι εκθέτες κάνουν λόγο για μία εξαιρετική εκδήλωση, που δίνει τη δυνατότητα στους ίδιους να προβάλλουν τα προϊόντα τους και στον κόσμο να τα γνωρίσει και επισημαίνουν την αναγκαιότητα να γίνει θεσμός το συγκεκριμένο Φεστιβάλ.
Περίπτερο στο Φεστιβάλ διαθέτει και το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Αμαλιάδας, όπου οι φοιτητές ενημερώνουν το κοινό για το πρόγραμμα σπουδών και τα ερευνητικά προγράμματα που αναπτύσσει το Τμήμα, σε μία προσπάθειά σύνδεσής του με την τοπική αγροτική οικονομία.
Δικό τους περίπτερο έχουν από κοινού και το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας με το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, με χειροποίητες δημιουργίες και τα έσοδα θα διατεθούν για δραστηριότητες των μαθητών. Όπως ανέφερε η μαθήτρια του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας Μαρία- Σταυρούλα Κουνέλη, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το περίπτερο, θα διατεθούν για τη μετάβαση των μαθητών στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος στη Μεσσήνη, όπου το σχολείο επελέγη να συμμετάσχει για δεύτερη συνεχή χρονιά και φέτος η θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει «Αντιγόνη».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Φεστιβάλ επισκέπτονται πολλοί νέοι και μαθητές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν εξαιρετική την προσπάθεια.
Χθες το απόγευμα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ έγινε η παρουσίαση του ηλεκτρονικού καλαθιού προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, ενώ για σήμερα στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του παιδικού υγιεινού πρωινού, σε συνεργασία με το καφέ «Ποδήλατο».

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...