Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ισοπαλία και πρόκριση για τον Ολυμπιακό


Έμειναν πίσω στο σκορ αλλά κατάφεραν να κάνουν το 1-1

Τα όνειρα του Ατρόμητου και το γκολ του Ταυλαρίδη δεν ήταν αρκετά για να «λυγίσουν» τον Ολυμπιακό, που χάρη στο πέναλτι του Τσόρι να ευστοχεί πήρε την πρόκριση, 1-1, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το 0-0 στο «Καραϊσκάκη» λειτούργησε υπέρ της ομάδας του Μίτσελ, που βρήκε το εκτός έδρας γκολ που έψαχνε έστω και αν είδε τους Περιστεριώτες να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με τον έμπειρο αμυντικό στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (42’).

Οι «ερυθρόλευκοι» μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο στην επανάληψη πίεσαν και έκλεισαν στα καρέ τους τους γηπεδούχους, το λάθος έγινε από τον Μπάλλα και ο Ντομίνκγες έκανε το 1-1, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο, παρά τις λεπτές ισορροπίες λόγω του 0-0 του πρώτου αγώνα, ξεκίνησαν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει από νωρίς μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Σηφάκη κυρίως με ενέργειες των Ολαϊτάν και Τσόρι. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος έδειξε να είναι πιο προσεκτικός στα μετόπισθεν, ωστόσο, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα όταν την επίθεση των «ερυθρόλευκων» ενίσχυαν από τα άκρα οι Σαλίνο και Μπονγκ.

Ενώ η ομάδα του Μίτσελ έδειχνε να αυξάνει την πίεσή της μπροστά από την εστία των γηπεδούχων και δημιουργούσε φάσεις με μεγαλύτερη το δοκάρι του Ολαϊτάν, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να πάρουν «ανάσες» αμυντικά χάρη στην απελευθέρωση του Ούμπιντες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τις κινήσεις του Ναπολεόνι χωρίς τη μπάλα. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας αλλά πλέον δεν μπορούσε να απειλήσει με την ίδια ευκολία την ομάδα του Παράσχου. Σε ένα σημείο όπου το ημίχρονο έδειχνε ότι θα βρει τις δύο ομάδες χωρίς τέρματα, ο Μέγιερι κάνοντας λανθασμένη έξοδο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες είδε τον Ταυλαρίδη να στέλνει τη μπάλα στην εστία του και τον Ατρόμητο στα αποδυτήρια με σκορ 1-0.

Το δεύτερο 45λεπτο μόνο ιδανικά δεν ξεκίνησε για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Ο έμπειρος τεχνικός στην προσπάθεια του να απωθήσει τον Ολυμπιακό από τα καρέ του Σηφάκη είδε τον Τάσο Καραμάνο να τραυματίζεται και να ζητάει αλλαγή (51’) γεγονός που κράτησε «εγκλωβισμένη» την ομάδα του στο μισό γήπεδο.

Η πίεση της ομάδας του Μίτσελ απέδωσε καρπούς, αφού το λάθος στην άμυνα του Ατρόμητου έγινε και ο Τσόρι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έπειτα από χέρι του Μπάλλα ισοφάρισε στο 56ο λεπτό. Η αντίδραση των παικτών της ομάδας του Περιστερίου δεν ήρθε ούτε μετά το γκολ του Ολυμπιακού, παρότι το 1-1 ισοδυναμούσε με αποκλεισμό. Οι γηπεδούχοι είδαν τον Ούμπιντες να «χάνεται» ανάμεσα σε Μανιάτη και Ντιγνκά ενώ ο Δημούτσος δεν μπορούσε να βοηθήσει δημιουργικά, γεγονός που «μπλόκαρε» επιθετικά τον Ατρόμητο.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι πήραν μετά από αρκετή ώρα μέτρα στο γήπεδο και με την είσοδο του Μπρίτο στο ματς άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Όσο πάντως οι ευκαιρίες δεν έρχονταν για τους παίκτες του Ατρόμητου, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να απειλούν με αντεπιθέσεις και δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Παράσχου να βγει μαζικά στην επίθεση.

Στο φινάλε του ματς οι παίκτες του Παράσχου πίεσαν όσο μπορούσαν όμως ο Μέγιερι «ρέφαρε» με εξαιρετική επέμβαση στο 83’ έπειτα από κεφαλιά του Μπρίτο, το λάθος του στο πρώτο γκολ και κράτησε το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος):
Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος (76’ Μπρίτο), Γιαννούλης, Δημούτσος (86’ Γεωργίου), Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο, Καραμάνος (51’ Μπάλλας), Ούμπιδες, Ναπολεόνι

Στον πάγκο: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φωτάκης, Αρκούδας

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Μπονγκ, Κάμπελ (74’ Σάμαρης), Ντινγκά, Μανιάτης, Πέρες (90+3' Πέρες), Ντομίνγκες (84’ Σαβιόλα),Ολαϊτάν

Στον πάγκο: Κάρολ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βέργος, Βούρος

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...