Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο Άρης ζει!


Νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο και ελπίζει στην παραμονή

Το φιλί της ζωής στον Άρη έδωσε ο Νταβίντ Αγκάνθο! Ο Ισπανός πέτυχε στο 58ο λεπτό το μοναδικό τέρμα στο ματς με τον Πανιώνιο (1-0) και οι «κίτρινοι» διατήρησαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία έπειτα από 24 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα.

Η κρισιμότητα της αναμέτρηση άφησε τις τακτικές στα αποδυτήρια και σε ένα «Κλεάνθης Βικελίδης» που έβραζε η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από 15 ματς στο πρωτάθλημα και την «παρθενική» της τη φετινή σεζόν στο «σπίτι» της!

Τελευταίος αλλά με 17 βαθμούς παρέμεινε ο Άρης και πλέον έβαλε και τον Πανιώνιο, που έμεινε στην 15η θέση με 24, στο «χορό» της παραμονής.

Το ματς

Mε τον κόσμο του να είναι ο ... 12ο παίκτης ο Άρης έκανε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ξεκάθαρες τις προθέσεις του. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν με την τριάδα των Μανιά, Αγκάνθο και Μπακασέτα να δημιουργήσουν ρήγματα στα άκρα της άμυνας των «κυανέρυθρων», που πιέστηκαν αρκετά στο ξεκίνημα τους παιχνιδιού. Οι αντεπιθέσεις της ομάδας του Παναγόπουλου με τους Αραβίδη και Κολοβό «μάζεψαν» κάπως τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, καθώς καμία ομάδα δεν ήθελε να ρισκάρει στα μετόπισθεν.

Με το πέρασμα των λεπτών ο ρυθμός στο ματς έπεσε και κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Άρης αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι, αφού οι παίκτες του επιχειρούσαν συνεχώς βαθιές μπαλιές, ενώ ο Πανιώνιος είδε τις αντεπιθέσεις του να βρίσκουν πολλά εμπόδια απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των «κίτρινων». Τα νεύρα μεταξύ των παικτών έφεραν και διακοπή στο ματς στο 40ο λεπτό, οι ομάδες αποσυντονίστηκαν πλήρως και το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα.

Ίδια εικόνα είχε και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Τα νεύρα και η συνεχής ένταση που υπήρχε στις τάξεις των γηπεδούχων λειτούργησε υπέρ των «κυανέρυθρων», που δεν απειλήθηκαν και κρατούσαν τον Άρη εγκλωβισμένο στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου συνέχισε να αδυνατεί να δημιουργήσει οργανωμένες φάσεις, αλλά σώθηκε από την ενέργεια του Τσουμάνη. Ο νεαρός μπακ άδειασε εξαιρετικά δύο αμυντικούς στο 58’, η μπάλα έφτασε στον Τάτο και από εκεί ο Αγκάνθο με κοντινή κεφαλιά «λύτρωσε» την ομάδα του.

Το γκολ του Άρη άναψε για τα καλά τα αίματα, οι τακτικές είχαν πάει... περίπατο και ο Πανιώνιος προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα στην εστία του Διούδη. Από την άλλη πλευρά οι «κίτρινοι» όσο είχαν ανάσες ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε ανέβει στη σέντρα. Το φινάλε του ματς βρήκε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κρατάει με δυνατά μαρκαρίσματα την μπάλα ψηλά στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ψύχραιμα μες τον πανικό της περιοχής του Άρη και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Μπουγαΐδης, Τσουμάνης, Τσιάρας, Καμινιώτης (79’ Οικονομόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς (90+2’ Αγγελούδης), Αγκάνθο (74’ Κύργιας)

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Παπαδόπουλος, Νταμαρλής, Κουσίδης

Πανιώνιος ( Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Αραβίδης,Λαμπρόπουλος Μητρόπουλος, Παντίδος, Γιάννου (76’ Ντούνης), Λάσνικ (69’ Καμπάνταης), Παναγιωτούδης, Κολοβός.

Στον πάγκο: Ανέστης, Ζαχαράκης, Πάνος, Σταυροθανασόπουλος, Μπούζας

Διαιτητής: Γιάννης Τοπούζης (Θράκης)

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...