Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Βγάζουν τις βάνες από τους οφειλέτες!

 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα συνεργεία του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ξεκίνησαν να αφαιρούν τις υδροληψίες από τα χωράφια των οφειλετών του, σε μια προσπάθεια του Οργανισμού να συγκεντρώσει το ποσό των… 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από παλαιότερες οφειλές! Χρήματα που θα διασφαλίσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
Μιλώντας στo Patrisnews.com ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ
Μυρτουντίων κ. Χρήστος Παλαιολόγος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκινήσαμε και φέτος να βγάζουμε τις βάνες σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει ο κόσμος που μας χρωστάει και να κάνουμε κάποια ρύθμιση. Οι βάνες που βγάζουμε είναι από παλιές οφειλές, από το 2012 και πριν. Συνολικά έχουμε κάνει 250 εξώδικα με τα οποία ζητάμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Καλούμε τα μέλη του Οργανισμού να έρθουν να μας πούνε τι καλλιέργεια θα κάνουν και να ρυθμίσουν τις παλιές οφειλές τους. Δεν είμαστε απάνθρωποι ούτε δήμιοι να κόψουμε κεφάλια. Αρκεί να έρθουν εδώ, να μας φέρουν μέρος των χρημάτων της τάξης του 30% - 40%. 
Πώς για τα λιπάσματα υπάρχουν χρήματα και δεν υπάρχουν για το νερό που είναι πηγή ζωής; Πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό το νερό από τα λιπάσματα. Όσοι έχουν αντλιοστάσια γνωρίζουν πόσο μεγάλο είναι το κόστος της ενέργειας για να αντλήσουν από τη γη νερό και να ποτίσουν. Και εμείς σαν οργανισμός, έχουμε πολύ μεγάλο κόστος ενέργειας. Χωρίς λίπασμα μπορείς να καλλιεργήσεις, χωρίς νερό όμως δεν μπορείς.
Καλώ τα μέλη μας που έχουν πάρει στα χέρια τους τα εξώδικα να έρθουν στον Οργανισμό, να βρούμε κάποια λύση αν θέλουν να καλλιεργήσουν».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...