Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το πρωί της Παρασκευής η κηδεία του Τάσου Σάκκου



Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχθεί σήμερα  Παρασκευή στην Αμαλιάδα, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το στερνό αντίο στον 50χρονο αρχιτέκτονα Τάσο Σάκκο, που άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης Γαστούνης.


Η κηδεία του 50χρονου θα τελεστεί στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας και θα είναι όλοι εκεί για να τον αποχαιρετήσουν, με πολλά αναπάντητα «γιατί» για το αναπάντεχο φευγιό του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που έγινε την Πέμπτη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, ο θάνατός του οφείλεται σε κακώσεις στο κεφάλι και τα άκρα, συνέπεια της πρόσκρουσης του αυτοκινήτου στο δέντρο.

Στο μεταξύ, προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργεί το Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας.

Μ.Κ.


---------------------------
Στο πένθος βυθίστηκαν η Αμαλιάδα,η Γαστούνη και ο κάμπος μετά τον ξαφνικό χαμό του 50χρονου αρχιτέκτονα Αναστάσιου Σάκκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο το μεσημέρι της Τετάρτης στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών- Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης Γαστούνης.
Ο Τάσος, όπως τον φώναζαν όλοι, ήταν ένας οδηγός έμπειρος και ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς παλαιότερα συμμετείχε και σε αγώνες ράλι, και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έμελε να χάσει τη ζωή του σε τροχαίο και μάλιστα σε έναν δρόμο, μία διαδρομή που έκανε καθημερινά με το αυτοκίνητο.

Μοιραία εκτροπή
Το τροχαίο έγινε στις 2 περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης, στο 71ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, την ώρα που ο 50χρονος είχε αναχωρήσει από τη Γαστούνη όπου διατηρούσε αρχιτεκτονικό γραφείο και επέστρεφε στην Αμαλιάδα.
Ο Τάσος χθες οδηγούσε το αυτοκίνητο γαλάζιο ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας mini cooper του κουνιάδου του, όμως δεν έφθασε ποτέ στην Αμαλιάδα. Το νήμα της ζωής του κόπηκε εκεί, στην Εθνική Οδό, όταν το αυτοκίνητό του που είχε κατεύθυνση από Γαστούνη προς Αμαλιάδας, εξετράπη της πορείας του, πέρασε αριστερά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανετράπη σε παρακείμενο αποστραγγιστικό καναλέτο.
Την ώρα που το αυτοκίνητο έπεφτε στο καναλέτο, καρφώθηκε επάνω σε ένα δέντρο και αυτό φαίνεται πώς ήταν και το μοιραίο χτύπημα που στοίχησε τη ζωή στον Τάσο. Παρά το γεγονός ότι φορούσε ζώνη ασφαλείας, η πρόσκρουση στο δέντρο ήταν σφοδρή, το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου διαλύθηκε και ο 50χρονος χτύπησε στο κεφάλι.

Ήταν πολύ αργά…
Διερχόμενοι, που είδαν τι είχε συμβεί, έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια και κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο, την Τροχαία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας με έξι άνδρες και ξεκίνησαν τη διαδικασία απεγκλωβισμού του Τάσου, ενώ παράλληλα στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί του Τ.Τ. Αμαλιάδας και ασθενοφόρο.
Πυροσβέστες και αστυνομικοί κατάλαβαν εξαρχής ότι το τροχαίο ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, είχαν όμως μια ελπίδα μέχρι τη στιγμή που απεγκλώβισαν τον Τάσο ότι θα ήταν στη ζωή. Ελπίδα, που έσβησε λίγη ώρα αργότερα όταν ο Τάσος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατό του. Ο Τάσος πέθανε ακαριαία και ο θάνατός του πάγωσε τους πάντες.

Εξετάζονται όλα τα στοιχεία
Το Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας άρχισε από την πρώτη στιγμή να συγκεντρώνει στοιχεία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του τροχαίου.
Πληροφορίες αναφέρουν, οι οποίες εξετάζονται λεπτομερώς από την Τροχαία, ότι ο 50χρονος επιχειρούσε να προσπεράσει μία νταλίκα, όταν ξαφνικά η νταλίκα επεχείρησε να στρίψει αριστερά, κλείνοντας ουσιαστικά το δρόμο στο ΙΧΕ, την ίδια στιγμή που στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας εκινείτο ένα λεωφορείο. Τα παραπάνω φαίνεται ότι συνέτειναν στο να βρεθεί ο 50χρονος εκτός πορείας, με το τραγικό αποτέλεσμα.
Όλα τα παραπάνω διερευνώνται εξονυχιστικά από την Τροχαία, πριν σχηματιστεί δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα.

Αγαπητός σε όλους
Η είδηση του θανάτου του Τάσου μεταδόθηκε αστραπιαία στην Αμαλιάδα, τη Γαστούνη και την ευρύτερη περιοχή. Όλοι πάγωσαν… Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Τάσος, ένας οδηγός πολύ έμπειρος, με σημαντικές συμμετοχές σε αγώνες ράλι στο παρελθόν, που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και όπως λένε δεν έτρεχε ποτέ στην εθνική οδό, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητο, με αυτό τον τρόπο.
Ο Τάσος έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή καθημερινά, αφού διατηρούσε γραφείο με τον αδελφό του Τάκη που είναι πολιτικός μηχανικός στη Γαστούνη και την Αμαλιάδα. Μία διαδρομή που την γνώριζε πολύ καλά, αφού ο αείμνηστος πατέρας του Ανδρέας Σάκκος ήταν υποθηκοφύλακας στη Γαστούνη, ιδιαίτερα αγαπητός όπως και οι δύο γιοι του, γι’ αυτό αν και Αμαλιαδίτες ξεκίνησαν τα επαγγελματικά τους βήματα από τη Γαστούνη, μοιράζοντας τη ζωή τους στις δύο πόλεις.
Την Τετάρτη ο Τάσος είχε πάρει το αυτοκίνητο του κουνιάδου του, γι’ αυτό και δημιουργήθηκε σύγχυση αρχικά, αφού με το δικό του είχαν μεταβεί στην Αθήνα η σύζυγός του, ο κουνιάδος και η πεθερά του.
Παντρεμένος με τη Γιώτα Τρυφωνοπούλου, που εργάζεται στο ΚΕΠ Αμαλιάδας, απέκτησαν μία κόρη που είναι σήμερα 14 μηνών και σχεδίαζαν τη βάφτισή της.
Ο Τάσος όμως δεν θα είναι εκεί… Μαζί με τη Γιώτα αποτελούσαν ένα πολύ όμορφο και αγαπημένο ζευγάρι, η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια και ο ίδιος δεν θα δει την κόρη του να μεγαλώνει. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η σύζυγός του Γιώτα, είχε χάσει τον πατέρα της όταν ήταν πολύ μικρή και έμελε τώρα να χάσει τόσο γρήγορα και το σύζυγό της.
Η νεκροψία- νεκροτομή θα γίνει σήμερα το πρωί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ενώ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης δεν είχε προγραμματιστεί η ημέρα και ώρα της κηδείας.
Η εφημερίδα «Πατρίς»  και το Patrisnews.com εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...