Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κακοκαιρία την Καθαρά Δευτέρα


Κακοκαιρία την Καθαρά Δευτέρα

Κακοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Νότιοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι, βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου (πάνω από 800 μέτρα). Τα φαινόμενα τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα σταδιακά θα ασθενήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί και στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία ενδεχομένως να είναι κατά τόπους ισχυρά, θα εξασθενήσουν Από το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί οι οποίοι στα νότια θα φθάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, τα οποία ενδεχομένως να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 με 8 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά και Από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ που από το βράδυ θα γίνουν νότιοι, νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία μέχρι το μεσημέρι ενδεχομένως να είναι ισχυρά, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα θα εξασθενήσουν Από το μεσημέρι και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...