Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Είναι τρελός ο Σουηδός!


«Τεσσάρα» του «τριφυλλιού» κόντρα στον Άρη με χατ-τρικ του Μπεργκ

Θαυμαστά τα έργα σου, Μάρκους Μπεργκ! Στην καλύτερή του παράσταση μέχρι τώρα στην Ελλάδα, ο σουηδός επιθετικός σημείωσε το πρώτο του χατ-τρικ (26’, 56’, 74’) και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό στο ευρύ 4-1 κόντρα στον Άρη, με τον κόσμο να τον αποθεώνει, όπως έκανε στο παρελθόν και με τον Κριστόφ Βαζέχα!

Οι Θεσσαλονικείς, που παραμένουν στον πάτο της Σούπερ Λίγκας, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μανιά (40’) –κι ενώ έχασαν πέναλτι με τον Τάτο, μετά από λάθος υπόδειξη του διαιτητή- ενώ συμμετοχή στο… καρέ του τριφυλλιού είχε και ο Κλωναρίδης (45’).

Αποθέωση πριν τη σέντρα για την ομάδα του 1964 που είχε κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα.

Το ματς:

Κάτι η αποθέωση στους «αήττητους» πριν τη σέντρα. Κάτι η επιλογή του Αναστασίου να ξεκινήσει με Μπεργκ-Πέτριτς στην επίθεση, έδωσαν άλλη… αύρα στον Παναθηναϊκό που μπήκε με διάθεση να δείξει τα δόντια του! Κι αφού στο πρώτο τέταρτο ήταν απόλυτος κυρίαρχος, έχοντας κάποιες υποψίες ευκαιρίας, στη συνέχεια και προσωρινά ο ρυθμός έπεσε, με τον Άρη να προσπαθεί δειλά-δειλά να βγει απ’ τα καρέ του. Οι «πράσινοι», όμως, ανέβηκαν εκ νέου κι αν στο 24’ ο Κλωναρίδης δεν τα κατάφερε, δύο λεπτά αργότερα «μίλησε» το ένστικτο του Μπεργκ! Ο Σουηδός από κοντά –μετά από ωραία κίνηση του Νάνο- εκτέλεσε τον Διούδη και έβαλε… φωτιά στη Λεωφόρο.

Μια «φωτιά» που… φούντωσε ακόμα περισσότερο. Με την αρνητική έννοια! Κι αυτό γιατί ο διαιτητής υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι (34’) υπέρ των Θεσσαλονικέων –σε ανατροπή(;) του Μέντες στον Οικονομόπουλο- όμως ο Κοτσόλης «ψάρεψε» τον Τάτο και κράτησε το προβάδισμα για το τριφύλλι! Βέβαια, όχι για πολύ. Διότι τελικά ο Άρης βρήκε τα «κλειδιά» για να ανοίξει την εστία του Παναθηναϊκού, έξι λεπτά αργότερα. Ο Τάτος και πάλι εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να διώξει μακριά την μπάλα και ο Μανιάς δεν έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, παίρνοντας το… ριμπάουντ. Τα χαμόγελα των φιλοξενούμενων κράτησαν ελάχιστα. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, Μπεργκ, Ζέκα και Κλωναρίδης έκρυψαν την μπάλα με τον τελευταίο να ξαναβάζει σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό.

Τα πράγματα είχαν γίνει πλέον απλά για τους «πράσινους». Ο Άρης αν και πίεσε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, δεν έδειχνε πώς μπορεί να αντιδράσει και να ξαναμπεί στο… κόλπο. Και στο 56’ ο Μπεργκ «χτύπησε» ξανά, βάζοντας πρόωρο φινάλε στην… τελετή, όταν με κεφαλιά νίκησε τον Διούδη και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Τα κέφια των παικτών του Αναστασίου δεν σταμάτησαν. Ίσα-ίσα που η όρεξη έγινε ακόμα μεγαλύτερη, οι συνδυασμοί γίνονταν όλο και πιο συχνοί και φυσικά οι εστίες… κινδύνου ακόμα περισσότερες! Ο Σουηδός ήθελε να κάνει χατ-τρικ. Και παρά το γεγονός σε πρώτη φάση δεν του βγήκε, στο 74’ ολοκλήρωσε τον προσωπικό του θρίαμβο και μάλιστα με περίσσιο στυλ, όταν σκόραρε με κοντινό τακουνάκι!

Η Λεωφόρος αποθέωνε –όπως του άξιζε- τον Μπεργκ. Και δικαιολογημένα με τέτοιο show που προσέφερε. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου είχε παραδοθεί για τα καλά, δεν μπορούσε να αλλάξει την μοίρα της, την ώρα που ο Παναθηναϊκός συνέχισε με το… γκάζι πατημένο, θέλοντας να αποζημιώσει κι άλλο τους φίλους του. Και θα μπορούσε το σκορ να είχε πάρει μεγαλύτερη διάσταση, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κλωναρίδης δεν μπόρεσε να χριστεί εκ νέου σκόρερ, με το 4-1 να μένει ως το τέλος και το τριφύλλι να παίρνει μεγάλη νίκη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο Ζέκα, Αμπέντ (82' Καρέλης), Πράνιτς (79' Δώνης), Κλωναρίδης, Πέτριτς (72’ Ατζαγκούν), Μπέργκ.

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Ντίνας.

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Νταμαρλής, Βαγγέλη, Μανιάς, Βλάχος (49’ Κουσίδης), Ηρακλής (64’ Σουνάς), Τσιάρας.

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Καραγκούνης, Αγγελούδης, Μαργαρίτης, Καραγιάννης

Πηγή: Sport-fm.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...