Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ «Ο ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Κάστρο





 Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ηλεία κορυφώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα όπου έγινε και το κλείσιμο των εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Νομού.

 Και όπως πάντα τα
καλύτερα μένουν για το τέλος έτσι και για τις απόκριες το Κάστρο έδωσε ένα πολύ καλό φινάλε για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ηλεία.

 Με σύμμαχο τον καιρό όπου έκανε το θαύμα του και παρά τις άσχημες μετεωρολογικές προβλέψεις ήταν μία ηλιόλουστη μέρα ο Πολιτιστικών Σύλλογος Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει γι’ αυτή την μέρα. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Κάστρου με τα παραδοσιακά κούλουμα, μικρή και μεγάλοι από διάϕορα μέρη της Ηλείας και όχι μόνο δοκίμασαν τοπικές παραδοσιακές γεύσεις «αναστατώνοντας» τον ουρανίσκο ακόμα και των ποιο απαιτητικών ανταλλάσοντας ευχές για καλή σαρακοστή. 

Η μεγάλη στιγμή ήρθε στις τρεις και τέταρτο περίπου με εκατοντάδες επισκέπτες να έχουν κατακλείσει τους δρόμους του Κάστρου για να απολαύσουν την παρέλαση του παραδοσιακού Καστρινού Καρναβαλιού. Πεζοπόρα τμήματα αλλά και άρματα ϕτιαγμένα με μεράκι και ϕαντασία καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους όπου απολάμβαναν το θέαμα, ένα θέαμα που ξεκίνησε με την Γκοτσαριά της Μυρσίνης ένα αποκριάτικο δρώμενα του Ηλειακού κάμπου όπου με τον εκστασιακό τους χορό απόσπασαν επάξια το θερμό χειροκρότημα του κοινού. 

Την σκυτάλη πήρε το άρμα της βασίλισσας για τα ακολουθήσουν με την σειρά τους τα πεζοπόρα τμήματα του Δημοτικού Σχολείου Κάστρου όπου με πνεύμα και φαντασία πέρασαν τα δικά τους κοινωνικά και ηθικά μηνύματα. Από το παραδοσιακό Καστρινό Καρναβάλι δεν θα μπορούσε να λείψει «ο κύκλος της ζωής» γέννηση – γάμος – θάνατος, σατιρίζοντας τραγελαφικές καταστάσεις της καθημερινότητας σκορπίζοντας άφθονο γέλιο. Την δική του καρναβαλική νότα στο Καστρινό Καρναβάλι έδωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καβασίλων αναπαριστώντας την Μέρκελ σαν Λερναία Ύδρα. Στην συνέχεια ακολούθησαν θέματα της καθημερινότητας και πλούσια σάτιρα για καυτά θέματα της επικαιρότητας όπως η κατάσταση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η οικονομική κρίση με τον βασιλιά καρνάβαλο όπου έκλεισαν και την καρναβαλική παρέλαση. 

Το Καστρινό Καρναβάλι πλούσιο σε φαντασία και σοβαρό σατιρικό πνεύμα επάξια κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών ανταμείβοντας τους συμμετέχοντες αλλά και τους διοργανωτές όπου εδώ και αρκετές μέρες δούλεψαν σκληρά για να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα όπου τους αποζημίωσε για την προσπάθεια τους και συνάμα τους ενθάρρυνε για να συνεχίσουν ακούραστα την προσφορά τους για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ...










Ευχαριστούμε την Κα ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΤΣΑΜΠΑ και γενικότερα τον εκπολιτιστικό σύλλογο νέων Κάστρου για τις πληροφορίες και την διάθεση των φωτογραφιών
Καλή Σαρακοστή και του χρόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...