ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Εξαρθρώθηκε σπείρα «νονών» που εκβίαζε καταστηματάρχες και στην Ηλεία!



Εγκληματική οργάνωση που πουλούσε προστασία σε καταστήματα και εκβίαζε τους ιδιοκτήτες τους εξάρθρωσε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας δεκατέσσερα άτομα. Ωστόσο, στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνονται επιπλέον είκοσι τέσσερα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που δρούσε στην Αττική, την Κορινθία, την Ηλεία και την Πάτμο είναι ένας 44χρονος και ένας 54χρονος ημεδαπός.
Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί και διερευνηθεί είκοσι δύο περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων από τους οποίους εισέπρατταν μηνιαίως χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 200 έως 1.500 ευρώ το κατάστημα.
Σύμφωνα με τις Αρχές, δεκατέσσερις (14) από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας», παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ναρκωτικά, ληστεία, τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τρεις (3) από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράνομης κατοχής όπλων και νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε ομάδα με ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω εκβιάσεων ιδιοκτητών καταστημάτων, με τη μέθοδο της παροχής «προστασίας».

Πώς λειτουργούσε η οργάνωση

Σημειώνεται ότι η οργάνωση εφάρμοζε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi). Αρχικά επέλεγε την περιοχή και το κατάστημα ή το πρόσωπο που τους ενδιέφερε. Συνήθως επέλεγαν καφετέριες, μπαρ και συναφή καταστήματα. Ακολουθούσε επαφή με τους καταστηματάρχες και προειδοποίηση για πληρωμή ή συνέχιση καταβολής χρημάτων.
Προκειμένου μάλιστα να «πείσουν» για τις προθέσεις τους, εμφανίζονταν ως ομάδα στο χώρο, ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία, προκαλώντας πολλές φορές επικίνδυνες και σοβαρές σωματικές βλάβες ή φθορές στα καταστήματα, με σκοπό πάντα την εκβιαστική είσπραξη ή αφαίρεση χρημάτων.
Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν να εκβιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα στις περιοχές αυτές, εδραιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη φήμη ότι τις ελέγχουν αποκλειστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους, χρησιμοποιούσαν διάφορες τεχνικές, σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δράσης. Ενδεικτικά, στο στάδιο της προετοιμασίας, προχωρούσαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την τέλεση των εκβιάσεων, αναζητώντας και συλλέγοντας πληροφορίες και στοιχεία για τα πρόσωπα και τα καταστήματα που επρόκειτο να εκβιάσουν.
Στο κυρίως στάδιο της τέλεσης των εκβιάσεων, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν εκφοβιστικά τα όπλα που διέθεταν, ενώ σε επόμενο στάδιο, για να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους, αναζητούσαν γνήσια πιστοποιητικά με εικονικές νοσηλείες, προκειμένου να τις προσκομίσουν σε Δικαστήριο για αναβολή εκδίκασης υποθέσεων.

Οι πλέον σοβαρές περιπτώσεις, στις οποίες ενέχεται η οργάνωση, είναι:
-την 03-04-2013, τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης προκάλεσαν σωματικές βλάβες στον υπεύθυνο καταστήματος που βρίσκεται στη Γλυφάδα Αττικής και απαίτησαν εκβιαστικά χρηματικό ποσό (300) ευρώ εβδομαδιαίως. Την 16-04-2013, έξι μέλη της ομάδας εισήλθαν στο κατάστημα, ζητώντας από τον υπεύθυνο την καταβολή του εν λόγω ποσού. Στην άρνησή του να τους δώσει τα χρήματα, τα μέλη της οργάνωσης τον γρονθοκόπησαν και προκάλεσαν υλικές φθορές στο κατάστημα.
-την 16-06-2013, δύο (2) μέλη της οργάνωσης εισήλθαν σε κατάστημα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και, αφού επιτέθηκαν απρόκλητα σε συγγενικά πρόσωπα των ιδιοκτητών, πυροβόλησαν δύο (2) φορές και διέφυγαν μαζεύοντας τους κάλυκες.
-την 19-01-2012, τρία (3) μέλη της οργάνωσης, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, μετέβησαν στην έδρα εταιρείας στον Κορυδαλλό και πυροβόλησαν δεκαεννιά (19) φορές με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov κατά αυτοκινήτου. Σκοπός των δραστών ήταν να εξαναγκάσουν τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των (200.000) ευρώ.
-την 31-01-2014 τρία (3) μέλη της οργάνωσης κατόπιν εντολής άσκησαν ψυχολογική και σωματική βία σε δανειολήπτη προκειμένου να καταβάλει στον δανειστή του, ποσό επιπλέον του συμφωνημένου. Μάλιστα, με σφυρί προκάλεσαν κάταγμα στο μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού, ενώ του αφαίρεσαν και τα χρήματα που είχε μαζί του.
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
περίστροφο διαμετρήματος 0.22 mm , με αποξεσμένη τη μάρκα και τον αριθμό του
πιστόλι διαμετρήματος 9 mm και κυνηγετική καραμπίνα
διακόσια είκοσι (220) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
πενήντα δύο (52) συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος
πιστόλι replica και πιστόλι ρίψης αβολίδωτων φυσιγγίων
τέσσερα (4) πτυσσόμενα μαχαίρια και σπαθί
τρία (3) γκλοπ και δύο (2) σπρέι πιπεριού
σαράντα ένα (41) κινητά τηλέφωνα και δεκατρείς (13) κάρτες SIM
χρηματικό ποσό (28.000) ευρώ και (657) δολάρια Η.Π.Α.
δεκατέσσερα (14) βιβλιάρια καταθέσεων και έξι (6) μπλοκ επιταγών
τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσικλέτα
τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πέντε (5) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων
μικροποσότητες κάνναβης
κουκούλα τύπου full face και ζυγαριά ακριβείας
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: