Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Πιθανή η αεροπειρατεία στο σκάφος της Malaysia Airlines


Δεν επιβεβαιώνεται η είδηση για την ανεύρεση συντριμμιών

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αεροπειρατείας στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines ο επικεφαλής των μαλαισιανών ερευνών και δήλωσε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Οι αρχές της Μαλαισίας, που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε από τα ραντάρ το Μπόινγκ της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια και είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο, ανακοίνωσαν ότι «παραμένουμε προβληματισμένοι» σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του Μπόινγκ και τόνισαν ότι οι αρχές του Βιετνάμ δεν επιβεβαίωσαν ότι εντόπισαν συντρίμμια του.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, Αζχαντίν Αμπντούλ Ραχμάν, οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους δεν θα σταματήσουν μέχρι αυτό να βρεθεί. Μάλιστα ο ίδιος επικαλέστηκε την περίπτωση του αεροσκάφους της Air France που κατέπεσε στη θάλασσα το 2009 και χρειάστηκαν δύο χρόνια για τον εντοπισμό του.

Τέσσερα αεροσκάφη του Βιετνάμ συμμετέχουν από το πρωί στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Μπόινγκ και στη διάρκεια της ημέρας θα προστεθούν άλλα δύο, ανακοίνωσε ο στρατός.

Τα βιετναμέζικα αεροσκάφη επιχείρησαν να διακριβώσουν την προέλευση αντικειμένων που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία είχε εντοπίσει χθες το βράδυ υδροπλάνο του Βιετνάμ σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από το βιετναμέζικο νησί Το Τσου.

«Το υδροπλάνο είχε τραβήξει φωτογραφία ενός αντικειμένου που θα μπορούσε να είναι το παράθυρο της εξόδου κινδύνου του αεροπλάνου. Ωστόσο, ήταν πολύ σκοτεινά εκείνη την ώρα και η φωτογραφία δεν ήταν πολύ καθαρή», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Βιετνάμ.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων για να συμμετάσχουν στις έρευνες στέλνει σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ η Κίνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Παράλληλα, ομάδα μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων έλαβε σήμερα δείγματα από μία μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο βόρειο κρατίδιο Κελαντάν, για να διαπιστώσουν με εργαστηριακές εξετάσεις αν αυτή προέρχεται από το αγνοούμενο Μπόινγκ, μία διαδικασία που ωστόσο θα χρειαστεί περίπου δύο μέρες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος της υπηρεσίας επιβολής του νόμου, το FBI δεν έχει στείλει πράκτορές του στην Κουάλα Λουμπούρ, αλλά εκπρόσωποι από άλλες αμερικανικές υπηρεσίες -μεταξύ των οποίων και από την κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, την Μπόινγκ- αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...