Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ηλεία: Αστάθεια στα ορεινά σήμερα Μ.Δευτέρα - Ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα – Αναλυτική πρόγνωση


astatheia

Μεταβολή του καιρού από την Μ.Τετάρτη

Εναρμονισμένος με το κλίμα των ημερών θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα. Απογευματινές μπόρες στα ορεινά περιμένουμε σήμερα Μ.Δευτέρα. Η Μ.Τρίτη θα είναι η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας, καθώς μεταβολή στον καιρό περιμένουμε από την Μ.Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τα διαθέσημα στοιχεία, ο άστατος καιρός και οι σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν την Μ.Πέμπτη και την Μ.Παρασκευή και πιθανόν και το Μεγάλο Σάββατο. 
Όσον αφορά τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα, θα περιμένουμε μία με δύο ημέρες για να δώσουμε πρώτα, σχετικά ασφαλή, στοιχεία.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Μεγάλη Δευτέρα 14/4, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Τις θερμές ώρες, μεσημέρι - απόγευμα, στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές μπόρες.  Η θερμοκρασία το μεσημέρι 21 με 22oC στα πεδινά, 17 με 18oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔ έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Μεγάλη Τρίτη 15/4, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Από το απόγευμα βαθμιαία θα συννεφιάσει.  Η θερμοκρασία το πρωί, 9 με 10oC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 20 με 21oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικα ΒΔ έως σχεδόν μέτριοι 4 , από το μεσημέρι ΝΔ βαθμιαία μέτριοι 5 και από αργά το βράδυ ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Μεγάλη Τέταρτη και την Μεγάλη Πέμπτη 16-17/4, περιμένουμε άστατο καιρό με κατα περιόδους μπόρες, βροχές και καταιγίδες.  Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά την Μ.Τετάρτη ΝΔ έως ισχυροί 6, από το μεσημέρι ΔΒΔ με την ίδια ένταση. ΔΒΔ έως ισχυροί 6 την Μ.Πέμπτη.

Την Μεγάλη Παρασκευή 18/4, περιμένουμε άστατο καιρό με κατα περιόδους μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί, 7 με 8oC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16oC στα πεδινά, 9 με 10oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο Δ έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias               
                  
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 08:10 , 14-04-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 14-04-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...