Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πάτρα: Ένοχοι όλοι στη δίκη του παθολόγου από τον Πύργο


efeteio_patron

Κατηγορούνταν για απάτη κατά συναυτουργία που προκάλεσε ζημιά 800.000 ευρώ σε τέσσερα ταμεία

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στις... κεφαλές του γνωστού παθολόγου του Πύργου Π. Π., της υπαλλήλου του ιατρείου του και δύο φαρμακοποιών της ηλειακής πρωτεύουσας, που κατηγορούνταν για απάτη κατά συναυτουργία, από την οποία προέκυψε συνολική ζημιά 800.000 ευρώ, σε βάρος του ΟΓΑ, του ΟΠΑΔ, του ΤΥΔΚ και του ΙΚΑ.
Ειδικότερα, η "αυλαία" στην πολύκροτη δίκη, που είχε ξεκινήσει στα τέλη του περασμένου έτους, έπεσε γύρω στις 2.30 μ.μ. της Τρίτης, όταν, μετά από μακρά διάσκεψη του δικαστηρίου, ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, Γεώργιος Οικονόμου, ανακοίνωσε τις ποινές των κατηγορουμένων, οι οποίοι κρίθηκαν στο σύνολό τους ένοχοι για τις πράξεις που τους αποδίδονταν.
Συγκεκριμένα, σε 19 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Π. Π., σε εφτά χρόνια η υπάλληλός του, σε 14 χρόνια η μια φαρμακοποιός και σε εννιά χρόνια η συνάδελφός της (οι ποινές των δύο φαρμακοποιών διαφέρουν, ανάλογα με το ποσό ζημιάς που προκάλεσε η καθεμιά). Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο δέχτηκε με σχεδόν ανεπαίσθητες τροποποιήσεις επί το ελαφρότερο τις βαριές ποινές που είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας, Βασιλική Αργύρη.
Τι ανέφερε το κατηγορητήριο
Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το κατηγορητήριο, ο Π. Π. συνταγογραφούσε αντικαρκινικά φάρμακα σε αποκόμματα βιβλιαρίων  ασφαλισμένων, τα οποία αφαιρούσε. Στη συνέχεια, πήγαινε τις συνταγές στα φαρμακεία που συμμετείχαν στην απάτη και μοιράζονταν τα χρήματα.
Όσον αφορά την... τύχη των καταδικασθέντων, ο μεν γιατρός, που είναι ήδη προφυλακισμένος στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, θα συνεχίσει να κρατείται - πιθανότατα πλέον σε κάποιο άλλο σωφρονιστικό κατάστημα -, δεδομένου ότι αποφασίστηκε η έφεσή του να μην ανασταλτικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με των τριών συγκατηγορουμένων του.

Πηγή

attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...