Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ραντεβού στ’ αστέρια!....Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!


Νίκη με 1-0 για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Αστέρα

Καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των play-offs και την έξοδο στο Champions League έκανε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Μπεργκ στο 51’.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι των «πρασίνων» μπροστά στους οπαδούς τους καθώς ακολουθούν τα παιχνίδια με Ατρόμητο εντός –όπου θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του- και ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Αναστασίου από τον κόσμο της ομάδας, όπως και ο παλιόφιλος Ρενέ Χένρικσεν που παρακολούθησε από την εξέδρα το ματς και αναμένεται να επιστρέψει στην Παναθηναϊκή οικογένεια ως σκάουτερ στη Βόρεια Ευρώπη.

Πολλά λάθη στο ματς από τους Αρκάδες που εν μέρει λόγω και της απουσίας του απρόβλεπτου Ντε Μπλάσις δεν είχαν εμπνεύσεις στην επίθεση.

Απόδραση με 2-1 για τον «δικέφαλο» στο Περιστέρι

Έδειξε καρδιά στο Περιστέρι και δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ! Αν και το γκολ του Ταυλαρίδη στο 37’ έδειξε να βάζει… θηλιά γύρω απ’ τον λαιμό των Θεσσαλονικέων, εν τέλει έφεραν «τούμπα» το ματς και απέδρασαν με το διπλό (2-1)!

Κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτό οι δύο σκόρερ του «Δικεφάλου του βορρά» μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, Σαλπιγγίδης (74’) και Αθανασιάδης (78’) που εκμεταλλεύτηκαν τις μπαλιές-διαβήτη του Λίνο!

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής του Τζαβέλλα στο τέλος, ενώ λίγο έλειψε το ματς να πάρει φωτιά, όταν οι Περιστεριώτες κέρδισαν ένα (αρκετά) αμφισβητούμενο πέναλτι, αλλά ο Γλύκος –που φέρει ευθύνη στο γκολ- δήλωσε… «παρών» και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του (ο Παπαδόπουλος την εκτέλεση).


Η βαθμολογία μετά από 4 αγωνιστικές

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10
Π.Α.Ο.Κ. 7
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3


Το ματς της Λεοφώρου

Εξαιρετικά απλά για όσους δεν πολυσκαμπάζουν από ποδόσφαιρο εξελίχθηκαν για ένα ημίχρονο τα πράγματα στη Λεωφόρο. Δεν χρειαζόταν να είσαι και… Μουρίνιο για να διαπιστώσεις τι… παιζόταν στο γήπεδο. Ο Αστέρας μπήκε με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή, με δύο από τους τρεις (στα χαρτιά) επιθετικούς του να λειτουργούν επικουρικά, να μετατρέπονται σε χαφ και να κλείνουν διαδρόμους, αλλά οι παίκτες του κάθε φορά που είχαν την μπάλα στην κατοχή τους δεν είχαν καθαρό μυαλό και συνοχή γραμμών τέτοια που να τους επιτρέψει να βγάλουν μια φάση της προκοπής.

Αυτό το γεγονός δεν το εκμεταλλεύτηκαν διόλου οι «πράσινοι», λες και απορούσαν και οι ίδιοι με τα αφελή λάθη των αντιπάλων τους κι έδειξαν πρωτοφανή για τα δεδομένα του φετινού Παναθηναϊκού σαστισμάρα μπροστά στα δώρα των Αρκάδων.

Αυτό το σκηνικό κράτησε για μισή ώρα και ήταν το καλό (!) διάστημα του αγώνα, αφού στο τελευταίο τέταρτο κυριάρχησαν τα νεύρα με αφορμή δύο φάσεις στις οποίες ο Μπεργκ ζήτησε πέναλτι στη μία και φάουλ στην άλλη. Δυστυχώς για τους «πράσινους» όμως σε καμία από τις δύο δεν φάνηκε να έχει δίκιο, ενώ το γεγονός πως αυτές ήταν μάλλον οι δύο καλύτερες στιγμές του Σουηδού δικαιολογεί και τη φτωχή επιθετική συγκομιδή της ομάδας για 45 λεπτά.

Ο φετινός Παναθηναϊκός, αλλά και ο φετινός Μπεργκ, όμως, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να παρουσιάσουν το ίδιο «χλωμό» πρόσωπο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το «τριφύλλι» έδειξε ξεκάθαρα πως δεν θα άφηνε περιθώρια στους φιλοξενούμενους να συνεχίσουν το ίδιο… βιολί και με το πρώτο… βιολί της ομάδας, τον Μπεργκ δηλαδή, άνοιξαν το σκορ και το δρόμο για τ’ αστέρια. Παίζοντας πιο απελευθερωμένα πια, οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, ενώ έβλεπαν τους παίκτες του Βεργέτη να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά, ακόμη κι όταν ο τεχνικός του Αστέρα (μετά το γκολ) προσπάθησε να δώσει μια επιθετική πνοή στην ομάδα του ρίχνοντας στο ματς Χουάνμα και Ναβάρο.

Στα τελευταία λεπτά λειτούργησε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με αυτούς του Αστέρα να προσπαθούν να αποφύγουν την ήττα αλλά να μην μπορούν –παρά την αυξημένη κατοχή μπάλας να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία- κι εκείνους του Παναθηναϊκού να γυρίζουν πίσω προκειμένου να διατηρήσουν το «χρυσό» (ακόμη ένα φέτος) γκολ του Μπεργικ, όπως και τελικά έγινε. Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (46’ Σπυρόπουλος), Μέντες (70’ Λαγός), Αμπέντ, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (79’ Καρέλης), Μπεργκ.

Στον πάγκο:
Κοτσόλης, Ατζαγκούν, Δώνης, Ρισβάνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:
Ερνάντες, Μουνάφο (70’ Ναβάρο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Καράσκο, Βάλντο (79’ Χουάνμα), Λούι, Γκοϊάν, Εντό.

Στον πάγκο: Μπαντής, Σετι, Κάφα, Λισγάρας, Παπαχρήστος.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...