Ηλεία: Στο φουλ η αντιπυρική περίοδος - Προσελήφθησαν και οι εποχικοί πυροσβέστες


fotia_kleindia
Του Γιάννη Σπυρούνη
Το καλοκαίρι μπορεί να μην έχει κάνει ουσιαστικά την εμφάνισή του, όμως η αντιπυρική περίοδος «τρέχει» και
οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους πύρινους κινδύνους της εποχής. Ήδη περιπολικά και πυροφύλακες είναι στη θέση τους, ενώ χθες υπεγράφησαν και οι συμβάσεις για την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών.
Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας και της Π.Υ. Πύργου Νίκος Στασινόπουλος, σε δηλώσεις του χθες αναφέρθηκε στην αντιπυρική περίοδο και στάθηκε στις καιρικές συνθήκες που ευτυχώς ακόμα δεν ευνοούν τις πυρκαγιές. Τόνισε πως τα μέτρα που αφορούν την αντιπυρική περίοδο εφαρμόζονται κανονικά. Το προσωπικό στην Π.Υ. Πύργου είναι ετοιμοπόλεμο με όλες τις προσθήκες σε έμψυχο υλικό και εξοπλισμό. Έτσι είναι διαθέσιμοι για την αντιπυρική περίοδο 80 μόνιμοι πυροσβέστες, 102 πενταετούς υποχρέωσης και 26 εποχικοί που χθες υπέγραψαν τις συμβάσεις τους. Από τον τελευταίο αριθμοί οι 3 θα υπηρετήσουν στον Πύργο, 11 στην Αρχ. Ολυμπία και 12 στην Κρέστενα.
Ο κ. Στασινόπουλος στάθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στον εξοπλισμό και κυρίως στα οχήματα καιεπισκευές έγιναν όπου απαιτείτο.
Στην Π.Υ. Αμαλιάδας όπως είπε ο κ. Στασινόπουλος, υπάρχουν προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού και τα παλιάς τεχνολογίας οχήματα, όπως επίσης και στην Π.Υ. Λεχαινών. Και οι δύο υπηρεσίες ενισχύονται με την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών.
«Στην αντιπυρική περίοδο το προσωπικό διέπεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού και θα παλέψουν. Θέλουμε όμως την βοήθεια τη συνεργασία όπως κάθε χρόνο της πολιτικής προστασίας, των δήμων και της Περιφέρειας γενικότερα. Οι τοπικοί παράγοντες, πρόεδροι και τοπικές κοινότητες θα πρέπει να βοηθούν πολύ και να συμβουλεύονται την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το οτιδήποτε. Στα συμβάντα δεχόμαστε να είναι επίκουροι με την συμβουλή των πυροσβεστών. Στην Ηλεία έχουμε ακόμα νωπές τις μνήμες των καταστροφών από το 2007 και ελπίζω ότι η συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και την πολιτική προστασία θα είναι και φέτος εξαιρετική».
Ο κ. Στασινόπουλος εξέφρασε μια παράκληση προς τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά το θέμα των πυρκαγιών και να μη βάζουν αυθαίρετα φωτιές, αν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, αν δεν συμβουλευτούν πρώτα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
«Ειδικότερα οι αγρότες εκεί που πρέπει βάση νόμου να έρχονται να λαμβάνουν την άδεια καύσης για υπολείμματα καλλιεργειών και να συμβουλεύονται την Π.Υ. για θέματα που τους απασχολούν σε ότι αφορά τις αποψιλώσεις αλλά και τις καύσεις. Θα ήθελα να τονίσω πάλι για τους κτηνοτρόφους να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να συμβουλεύονται τις τοπικές υπηρεσίες».
Ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου σχολίασε και τις μικρές πυρκαγιές που εκδηλώνονται αυτή την περίοδο, που όπως ανέφερε οφείλονται σε απροσεξία.
Τέλος μιλώντας για το θέμα των σκουπιδιών τα χαρακτήρισε ως μια «ωρολογιακή βόμβα» και κυρίως στις «Λίμνες» και το Ποτόκι. «Εκεί τα πράγματα είναι επικίνδυνα και θα πρέπει να βρεθεί μία λύση προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αναφέρομαι κυρίως στις Λίμνες που έχουν μείνει άθαφτα τα σκουπίδια και είναι πολύ κοντά το δάσος. Όσο αφορά τα σκουπίδια στην πόλη θα πρέπει να γίνει συλλογή άμεσα γιατί πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε πάρα πολλά συμβάντα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ