Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Νίκη Χριστοπούλου: Από την Αμαλιάδα η πρώτη των πρώτων της Ελλάδας


 
Του 2ου ΓΕΛ με 19,668 μόρια
Του Γιάννη Σπυρούνη

Η Νίκη Χριστοπούλου, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας είναι η πρώτη των πρώτων στην Ηλεία στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Με 19.668 μόρια και βαθμό πρόσβασης 19,62, μπορεί να επιλέξει όποια σχολή επιθυμεί, η ίδια όμως δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα, αλλά προσανατολίζεται στις θετικές επιστήμες. Στο χρόνο που απομένει να για να συμπληρώσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα κάνει προσεκτικές επιλογές για να ακολουθήσει τον επαγγελματικό δρόμο που επιθυμεί και να βρεθεί στην Αθήνα όπου σπουδάζει ο αδερφός της.
Εξηγώντας την «συνταγή» της επιτυχίας, δήλωσε πως την ικανοποίησε το αποτέλεσμα, διάβασε αρκετά, αλλά είχε και χρόνο για διασκέδαση. «Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Ανταμείφθηκαν οι προσπάθειές μου. Αφιέρωσα αρκετές ώρες στο διάβασμα και ευτυχώς απέδωσαν. Είχα όμως και χρόνο για να βγω έξω και να διασκεδάσω. Δε θα έλεγα ότι είχα πολλές στερήσεις, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα περιγράφουν. Με μεθοδικό διάβασμα, ψυχραιμία και όσο το δυνατόν διαχείριση του άγχους, μπορεί κάποιος να πετύχει το στόχο του». Το οικογενειακό περιβάλλον ωστόσο τη βοήθησε αρκετά, αφού οι γονείς της είναι εκπαιδευτικοί. «Οι γονείς μου είναι πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Με βοήθησαν και ως γονείς και ως καθηγητές. Έτσι δεν χρειάστηκα πολλές ώρες σε φροντιστήριο». Η επιλογή σχολής δεν είναι κάτι που την έχει προβληματίσει με τόσο υψηλή βαθμολογία. «Πιστεύω πως μπορώ να εισέλθω σε πολλές σχολές, δεν έχω αποφασίσει ακόμα με ποια σχολή θα ακολουθήσω. Έχουμε δύο εβδομάδες και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα αποφασίσω. Ωστόσο προσανατολίζομαι στις θετικές επιστήμες» ανέφερε.
Το μέλλον της το ατενίζει με αισιοδοξία και τα επαγγελματικά δεν φαίνεται να την απασχολούν άμεσα. «Ξεκινά η φοιτητική ζωή το φθινόπωρο και ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία. Σκέφτομαι για την ώρα τις σπουδές και δεν με απασχολούν άμεσα τα επαγγελματικά» κατέληξε.
 http://www.eproini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...