Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

"Καμπάνες" στη σπείρα που έκλεβε αγροτικά σε Ηλεία και Αχαΐα


dikastirio4

Ποινές από 18-24 χρόνια τους επέβαλλε το δικαστήριο στην Πάτρα 

Βαριές ήταν «καμπάνες» που επέβαλε χθες το Δικαστήριο Πατρών στα μέλη της εγκληματικής ομάδας που έκλεβε αγροτικά οχήματα και είχε διαπράξει σωρεία ληστειών σε επτά Περιφέρειες της Ελληνικής Επικράτειας, μεταξύ των οποίων η Αχαΐα και η Ηλεία. Συγκεκριμένα στο εδώλιο κάθισαν επτά άτομα ηλικίας από 43 έως 23 ετών, ανάμεσά τους και οι δύο «εγκέφαλοι» της σπείρας. Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, κλοπών και πλαστογραφιών κατ’ εξακολούθηση.
Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας το Δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης από 18 έως 24 χρόνια, ενώ ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων στα Μέγαρα Αττικής, όπου μεταφέρονταν τα κλοπιμαία και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα γινόταν η παραποίηση των στοιχείων τους και εν συνεχεία η μεταπώληση τους είτε ως οχήματα, είτε ως ανταλλακτικά, καταδικάστηκε με 19 χρόνια φυλάκισης.
Υπενθυμίζεται πως η παράνομη δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, ύστερα από ταυτόχρονη, οργανωμένη επιχείρηση, Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε Αττική, Αχαΐα Ηλεία και Κορινθία. Στις έρευνες συμμετείχε και το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας.
Η εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 45 ληστείες-κλοπές στις περιοχές της Ηλείας, Αχαΐας, Αττικής, Ευβοίας, Ηρακλείου, Αρκαδίας, Κυκλάδων, Άρτας, Αργολίδας και Κορινθίας.
Τα μέλη της σπείρας «στόχευαν» σε συγκεκριμένη μάρκα αγροτικών οχημάτων και συγκεκριμένα Toyota τύπου Hilux, στα οποία είχαν σπάσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τους κωδικούς, είχαν δημιουργήσει αντικλείδια.
Σε Αχαΐα και Ηλεία οι κλοπές της σπείρας ανέρχονται στις 19. Συμμετοχή στην συγκεκριμένη υπόθεση, φέρεται να έχουν συνολικά είκοσι πέντε άτομα.
Το χρονικό της σύλληψης
Στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα η πολύμηνη έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών και συγκεκριμένα της διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας με επικεφαλής τον Γ. Σταθούλια.
Ειδικότερα τις πρωινές ώρες τις 28ης Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να κινούνται στην Εθνική Οδό Πατρών Πύργου οδηγώντας ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από τα Μακρίσια. Του κλεμμένου οχήματος προπορευόταν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός προκειμένου να επιτηρεί το δρομολόγιο και να ενημερώνει για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων.
Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων κοντά στον κόμβο της Επιδαύρου στην Κορινθία, ενώ κατά τη σύλληψη τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς.

Πηγή

patratora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...