Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ηλεία : ο καιρός

astaa 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες τις θερμές ώρες σε όλα τα ημιορεινά - ορεινά του νομού και πιθανόν πεδινά κεντρικά (Αρχ.Ολυμπία, Ωλένη). Θερμοκρασία σε πτώση.


Επειδή μας ρωτάτε, κυρίως αγρότες, λόγω της συγκομιδής της σταφίδας που ξεκινά αυτή την περίοδο, είναι δύσκολο να δούμε με ασφάλεια αν οι καταιγίδες καταφέρουν να κατέβουν χαμηλότερα και σε πεδινά τμήματα. Οι προγνώσεις συνθηκών αστάθειας είναι ιδιαίτερα δύσκολες σε τοπικές προγνώσεις και έχουν σχετική ασφάλεια μόνο λίγες ώρες πριν από το ζητούμενο χρονικό σημείο. 
Η πολιτική μας στην πρόγνωση του καιρού, έτσι κι αλλιώς, δεν υπερβαίνει τις 6 ημέρες. Δεν υφίσταται πρόγνωση καιρού άνω των 6 ημερών. Σε δύσκολες προγνωστικά ημέρες δεν έχει νόημα να δημοσιεύουμε προγνώσεις άνω των 2-3 ημερών που βέβαιο είναι ότι στην επόμενη πρόγνωση τα στοιχεία θα έχουν αλλάξει.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά: 

Την Τετάρτη 6/8 και την Πέμπτη 7/8 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν κεντρικά πεδινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία το πρωί 19 με 20oC στα πεδινά, 17 με 18oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 31 με 32oC στα πεδινά (2 με 3οC χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 27 με 28oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias                   
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:45 , 05-08-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 05-08-2014

Πηγή

ilialive.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...