Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

«Από σήμερα μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά!»


Σε μια λιτή τελετή, όπου κυριάρχησε η συγκίνηση, το πνεύμα συνεργασίας και η χαρά, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η παράδοση - παραλαβή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Αρβανίτη στον νέο Δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ. Ο κ. Αρβανίτης παρέδωσε
στον κ. Μοράντ τα «τρία κλειδιά», πλαισιωμένος από τον απερχόμενο Αντιδήμαρχό του κ. Παναγιώτη Κόλλια και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του δήμου κ. Γιώργο Βούκανο, ενώ τον νέο Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης πλαισίωσαν οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Διονύσιος Μάλλιαρης, Ανδρέας Μίγκος, Χρήστος Παλαιολόγος, Νίκος Σοφιανόπουλος, Ανδρέας Χαμουζάς, Τάσος Μυλωνόπουλος, Άννα Γεωργοπούλου Κοντόγιωργα, Λάμπης Δημόπουλος, Νίκος Ψυχογιός και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών κ. Γιώργος Γαλάτης.
«Παραδίδω έναν δήμο νοικοκυρεμένο»
Πρώτος, ο παραδίδων Δήμαρχος κ. Δημήτρης Αρβανίτης είπε: «Είμαι υπερήφανος γιατί παραδίδω ένα δήμο νοικοκυρεμένο, ένα δήμο ξεχρεωμένο, συγκροτημένο με ωραίες πρωτιές και αγώνες αυτά τα τριάμισι χρόνια που ομολογώ ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Γιατί είχαμε να διανύσουμε έναν δρόμο πάρα πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσβατο μέσα σε εξαιρετικά μεγάλα και δύσκολα, σχεδόν ανυπέρβλητα πολλές φορές εμπόδια.
Την ημέρα που παραλάβαμε δεν είχαμε πετρέλαιο ούτε για εντριβή. Σήμερα φροντίσαμε να έχουμε μια σύμβαση πρόσφατη που θα σας διασφαλίσει για ένα τρίμηνο και πλέον από δημοπρατημένα ήδη καύσιμα.
Σας διασφαλίζει για ένα χρονικό διάστημα από βρεφονηπιακούς σταθμούς που με πολύ μεγάλο αγώνα θα λειτουργούν από την 1η του έτους διότι ήδη εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ το αναγκαίο κονδύλιο για την πρόσληψη προσωπικού και εγκρίθηκε και από τον ΑΣΕΠ συγκεκριμένο προσωπικό κατόπιν αιτήσεων που είχαν υποβάλει.
Έχετε υδροδότηση, ένα πάρα πολύ κρίσιμο θέμα, που ήδη υπάρχουν ενέργειες που έχουν διασφαλίσει τα μηχανήματα πάνω στο φράγμα, πάνω στο Μπόρσι, στις Μανολάδες που είχαμε τεράστια προβλήματα. Σήμερα έχουμε από την ανάποδη προβλήματα, ότι το νερό πλέον χύνεται γιατί γεμίζουν οι ταμιευτήρες.
Πριν 8-10 μέρες περίπου το τελευταίο που παραδίδουμε, είναι ο διαγωνισμός που έγινε για τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, έχουμε ένα σχολείο, το Λύκειο Λεχαινών, που βρίσκεται στο στάδιο της τεχνικής μελέτης όπου με σύντομες προσπάθειες μπορεί να μπει μπροστά και να αρχίσει να χτίζεται. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα γιατί ο ΟΣΚ καταρρέει. Όμως το πείσμα ορισμένων και η επιμονή μας κράτησε ανοιχτό το θέμα.
Οι βιολογικοί καθαρισμοί γνωρίζετε πολύ καλά σε τι σημείο είναι, θέλει πολύ τρέξιμο γιατί ήδη 3,5 εκατομμύρια είναι ανοιγμένα και εκτελούνται τα έργα αυτά μαζί με τον υποθαλάσσιο αγωγό. Ο βιολογικός της Βάρδας είναι με πολύ αγώνα και πολύ κλειστές και σφιχτές προθεσμίες για τις οποίες πρέπει να τρέξετε πάρα πολύ για να μην χάσουμε οτιδήποτε.
Τα 17 στρέμματα που ήδη έχουμε παραχωρήσει στο πρώην ΚΕΠΕΠ έχουν και αυτά προθεσμίες γιατί ήδη έχουμε δώσει μια παράταση. Ένα κλειστό γυμναστήριο στην Κάτω Παναγιά ναυάγησε από κάποιον επιχειρηματία που είπε ότι θα το φτιάξει αλλά δεν το έφτιαξε, έχουμε ακόμα 3 χρόνια προθεσμία από την εκκλησία για τη δωρεά των 10 στρεμμάτων εκεί που πρέπει να ανανεωθεί.
Το τεράστιο θέμα των σκουπιδιών που οπωσδήποτε πρέπει να αντιμετωπιστεί πάρα πολύ σύννομα και σύντομα, διότι και εκεί έχουν εξασφαλιστεί 2,1 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να κλείσει και το θέμα ΧΑΔΑ της Δροσελής, ένα λεπτό ζήτημα γιατί γίνεται αποκατάσταση εν λειτουργία.
Οτιδήποτε άλλο θέμα υπάρχει θα είμαστε εδώ εγώ και οι πρώην συνεργάτες μου και οι υπάλληλοι. Τη δύσκολη προσπάθεια, τη λάντζα, την έχουμε κάνει».


Οι ανοιχτές «πληγές»!
Στη συνέχεια ο απερχόμενος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης αναφέρθηκε στις πολιτιστικές κατακτήσεις του δήμου, κλείνοντας με τις «πληγές», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ανοιχτές είναι δύο μεγάλες πληγές, δύο διεκδικήσεις από την πλευρά της Αχαΐας προς τα Σαμαρέικα και από την πλευρά του δήμου Πηνειού, στην άλλη πλευρά, στην περιοχή του Κάστρου. Είμαι υπερήφανος διότι μέσα στον ορυμαγδό της τριετίας καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δήμο, να κρατήσουμε τις υπηρεσίες, να ξεπεράσουμε με πολύ μεγάλο κόπο και ιδρώτα αυτές τις λεγόμενες συγχωνεύσεις και στην παιδεία και στην υγεία και στο Δικαστικό Σώμα και στην Αστυνομία και στην  Πυροσβεστική. Έμειναν ανοιχτές, μείναμε αλώβητοι γιατί είχαμε πρόταση.
Παράλληλα, να εντείνετε τις πιέσεις σας για το Περιφερειακό Ιατρείο Λεχαινών για να μην γίνει αποθήκη…»

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

Τέλος, ο κ. Αρβανίτης, παραδίδοντας στον νέο Δήμαρχο Ανδραβίδας -Κυλλήνης τα τρία κλειδιά, το κλειδί του δημαρχείου, του γραφείου του δημάρχου και της βιβλιοθήκης με τους σημαντικούς φακέλους του δήμου, είπε: «Θα είμαι εδώ όποτε με ζητήσετε και όποτε με χρειαστείτε για οτιδήποτε. Σας εύχομαι να έχετε καλή θητεία, κατ’ αρχάς να έχετε υγεία και εσείς και οι συνεργάτες σας. Οι συνεργάτες σας θα είναι ό,τι πολυτιμότερο θα έχετε στην πορεία σας, μαζί με ένα προσωπικό κάτω που πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια δούλεψε με συγκίνηση και αυταπάρνηση. Αυτοί είναι οι συνεργάτες σας και φόβου τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

«Καλούμαστε να ενώσουμε τον δήμο»

Παραλαμβάνοντας τα «ηνία» του δήμου από τον κ. Αρβανίτη, ο νέος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επειδή είμαι πολύ πρακτικός και λέω τα πράγματα με το όνομά τους, από σήμερα, μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς καλούμαστε πρώτα απ’ όλα να ενώσουμε έναν δήμο, τον μεγαλύτερο σε έκταση στην Ηλεία γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή, όπως έχουμε καταλάβει δεν έχουμε καταφέρει να ενώσουμε τον δήμο. Θα προσπαθήσω μαζί με τους συνεργάτες μου, το πρώτο στοίχημα είναι αυτό, να είμαι δίκαιος προς όλους. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι για έναν αλλά για όλους μαζί. Ή όλοι θα αναπτύξουμε τις δυνατότητες και τις υποδομές, ή δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

Οι πρώτοι στόχοι
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ είπε: «Το καλοκαίρι είχαμε πάρα πολλά προβλήματα με το νερό. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω και τον αντιδήμαρχο κ. Κόλλια που είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία μέσα στο καλοκαίρι για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Όπως ξέρετε οι εκλογές τελειώσανε 25 Μαΐου αλλά αναλαμβάνουμε σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου. Υπήρχε μια κενή περίοδο που για μένα είναι λάθος, 3 μήνες είναι πολύ μεγάλη περίοδος και ειδικά το καλοκαίρι που υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Πριν τις εκλογές είχαμε κάνει συνεργασία με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη μαζί με τους συνεργάτες μου και το πρώτο που θα κάνουμε είναι να βάλουμε μπρος τη μελέτη για τον αγωγό νερού προς το Μπόρσι και τη Βουπρασία για να μην έχουμε πρόβλημα κάθε τόσο.
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα για εμάς είναι τα σκουπίδια. Είδαμε τι έγινε στον δήμο Πύργου, ο κεντρικός προγραμματισμός μέχρι αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε να αποδίδει. Τα προβλήματα είναι πολλά, εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Βεβαίως η Δροσελή αυτή τη στιγμή είναι σε αποκατάσταση.
Σε έναν δήμο που είναι τόσο μεγάλος έχουμε προβλήματα παντού με την αγροτική οδοποιία. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και ο δήμος δυστυχώς δεν έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε τι μηχανήματα έχουμε γιατί η οικονομική κρίση γενικά και με τις εισπράξεις που είχαμε τα έσοδα ήταν λίγα. Οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί πάρα πολύ.
Εμείς θα κοιτάξουμε αυτά που είπαμε και στο πρόγραμμά μας πριν τις εκλογές. Έχουμε δεσμευτεί να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Αυτό δεσμευόμαστε και αυτό πρέπει να το ξεκινήσουμε άμεσα. Περιμένω και από τους πολίτες βοήθεια γιατί έλεγα πάντα ότι ο εθελοντισμός είναι το παν σε αυτό το δήμο. Θα προσπαθήσω με εθελοντικές ομάδες μαζί με τους αντιδημάρχους και επιτροπές που έχουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση».   

«Και οι 16 είναι άξιοι!»

Κλείνοντας ο νέος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης την ομιλία του είπε: «Πιστεύω ότι ο απερχόμενος δήμαρχος θα είναι δίπλα μου, έχει την όρεξη, τη δύναμη να βοηθήσει και μπορεί να βοηθήσει. Έχει τη γνώση όπως και οι πρώην αντιδήμαρχοι που αν και δεν έχουν εκλεγεί παραμένουν ενεργοί δημότες. Στο τέλος, θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τους συνεργάτες μου που ήταν δίπλα μου καθημερινά και στις εκλογές και μετά. Πιστεύω σε αυτά και όπως έχω δηλώσει και πάλι και οι 16 είναι άξιοι και οι υπόλοιποι θα βοηθήσουν όλοι να πάμε μπροστά. Στοίχημα σε αυτό τον δήμο είναι η επιτυχία. Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε και με την αντιπολίτευση που πιστεύω στον ρόλο της ο οποίος είναι να βοηθήσει και να διορθώσει ό,τι μπορεί».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...