Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλεία: Πολύ νερό και χαλάζι - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού


xamilo
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου. Με σφοδρές καταιγίδες, πολύ νερό, χαλάζι και ριπές στα 9 μποφόρ έγινε το πέρασμα του μετώπου, από την περιοχή μας, του βαρομετρικού χαμηλού με κέντρο το πρωί της Τρίτης στον κόλπο του Τάραντα στη νότια Ιταλία. Κινείται ανατολικά - νοτιοανατολικά και θα εξακολουθεί να δίνει κατά περιόδους ισχυρές καταιγίδες καθώς στροβιλίζεται.
(φώτο: εικόνα χαμηλού σε Ιταλία και Ελλάδα από δορυφόρο - πρωί Τρίτης)

Ειδικότερα πολύ νερό και σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην Αμαλιάδα χθες στις 6 το πρωί. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην περιοχή κατέγραψε περισσότερα από 65 λίτρα νερό το τετραγωνικό. Την ίδια ώρα ο μετεωρολογικός σταθμός στο Κατάκολο κατέγραφε ριπές στα 84 χιλιόμετρα την ώρα (9μποφόρ).

Πάμε να δούμε την πρόγνωση καιρού Ηλείας αναλυτικά:
Την Τετάρτη 3/9 περιμένουμε άστατο καιρό με κατά περιόδους μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 24 με 25οC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Πέμπτη 4/9 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 25 με 26οC στα πεδινά, 22 με 23oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias              
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 09:20 , 02-09-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 02-09-2014

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...