Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ηλεία: Εκ νέου επιδείνωση σήμερα Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση


plisiazei-kataigida-velgio
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει από χθες Κυριακή με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές ολόκληρη την δυτική Ελλάδα. Πολύ νερό σημειώθηκε στα Επτάνησα με πάνω από 50 με 60 τόνους νερό ανά στρέμμα σε Ζάκυνθο, Λευκάδα και Κέρκυρα.

Στην Ηλεία, αξιόλογες βροχές σημειώνονται στο σύνολο του νομού με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα δυτικά παράκτια και τον Ηλειακό κάμπο.

Δεν θα καταφέρει καλά καλά να υποχωρήσει το χθεσινό σύστημα, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό την Δευτέρα με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω δορυφορική εικόνα που πήραμε νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
deytera

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα διατηρηθεί άστατος με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία από το δεύτερο μισό της Τετάρτης ο καιρός θα βελτιωθεί. Ουσιαστική βελτίωση περιμένουμε από την Πέμπτη. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από την Τετάρτη.
Εκ νέου ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στο Ιόνιο, νοτιοανατολικοί, έως θυελλώδεις 8 μποφόρ την Δευτέρα, την Τρίτη θα εξασθενήσουν.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
Την Δευτέρα 06/10 περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 23 με 24οC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Τρίτη 07/10 περιμένουμε άστατο καιρό με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί 18 με 19oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 23 με 24οC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί ισχυροί 6 με βαθμιαία εξασθένηση.

Την Τετάρτη 08/10 περιμένουμε μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 24 με 25οC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη 09/10 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 25 με 26οC στα πεδινά, 21 με 22oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias         
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:40 , 06-10-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 06-10-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...