Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

«Τάφος βρικόλακα» σε αρχαιολογική ανασκαφή στη Βουλγαρία



image

Βρέθηκε σκελετός παλουκωμένος στην καρδιά














Σκελετό με ένα παλούκι καρφωμένο στο σημείο της
καρδιάς ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στη Βουλγαρία με τον επικεφαλής των ανασκαφών να εκτιμά ότι πρόκειται για τάφο «βρικόλακα». Ο σκελετός χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και εκτιμάται ότι ανήκε σε άνδρα ηλικίας από 40 έως 50 ετών. Τον τάφο ανακάλυψε ο καθηγητής αρχαιολογίας, Νικολάι Οβτσαρόφ, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να ανακαλύπτει μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών. Πολλοί τον αποκαλούν «Ιντιάνα Τζόουνς της Βουλγαρίας».
image
Ο επονομαζόμενος «τάφος του βρικόλακα» βρέθηκε στα ερείπια της αρχαίας θρακικής πόλης, Περπερικόν ή Περπεράκιον που βρίσκεται στη νότια Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Η πόλη, η οποία κατοικούνταν από το 5.000 π.Χ., ανακαλύφθηκε μόλις πριν 20 χρόνια. Πιστεύεται ότι υπήρχε ναός αφιερωμένος στο θεό Διόνυσο. Ανάμεσα στα ευρήματα της περιοχής, η οποία περιλαμβάνει μια ακρόπολη στην κορυφή του λόφου, ένα φρούριο και ένα ιερό, υπάρχει και μια σειρά από «τάφους βαμπίρ».
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι για μια ακόμη φορά βλέπουμε ένα τελετουργικό ενάντια στους βρικόλακες. Συχνά υποβάλλονταν σε αυτές άνθρωποι που είχαν πεθάνει κάτω από αδιευκρίνιστες για την εποχή περιστάσεις, όπως η αυτοκτονία», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph o καθηγητής Νικολάι Οβτσαρόφ. Το 2012 και 2013 ανακαλύφθηκαν παρόμοιοι «τάφοι βαμπίρ» στη Σοζοπόλ στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τον Μπόζινταρ Ντιμίτροφ, ο οποίος διευθύνει το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας στη Σόφια, έχουν βρεθεί περίπου 100 τέτοιοι σκελετοί στη Βουλγαρία.
 http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...