Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Με το δεξί στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός


Επικράτησε με 82-56 του Απόλλωνα Πατρών

Μπορεί το σκηνικό να ήταν… παγωμένο λόγω των άδειων εξεδρών (λόγω της τιμωρίας που κουβαλούσαν οι γηπεδούχοι από πέρυσι) και της πίκρας από τον αποκλεισμό στο κύπελλο, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να… ζεσταθεί. Με αρκετά καλή εμφάνιση και ευκαιρίες στους μικρούς, το δεύτερο ντεμπούτο του Μίλαν Τόμιτς (το πρώτο ήταν στις 17 Απριλίου του 2004 κόντρα στο Μαρούσι) ως πρώτου προπονητή, συνοδεύτηκε με νίκη 82-56 κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σπανούλης, Ντάνστον και Χάντερ, αγωνία με Κατσίβελη που τραυματίστηκε στο πόδι και αποχώρησε πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου υποβασταζόμενος. Ντεμπούτο έκανε ο Μουράτος, κορυφαίος από πλευράς Απόλλωνα ο Πεν με 22 πόντους.

Ο αγώνας:

Με τον Σπανούλη σε μεγάλα κέφια επιθετικά και οργανωτικά, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 12-4 στο 4ο λεπτό, παίζοντας παράλληλα καλή άμυνα και με διάθεση να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας βελτίωσε την απόδοσή του, έβγαλε κάποιες άμυνες μπλοκάροντας κυρίως τον κεφάτο μέχρι εκείνο το σημείο Ντάνστον. Βρήκε λύσεις με τους Πεν και Ελ Αμίν και μείωσε σε 19-15 στο τέλος του δεκαλέπτου. Με σερί 10-0 και κύριους εκφραστές του τους Σλούκα και Χάντερ, άρχισε στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός για το 29-15 στο 14΄.

Τα επίπεδα δημιουργίας των γηπεδούχων εξακολουθούσαν να είναι υψηλά (27 ασίστ συνολικά), ο Σπανούλης μοίραζε και ο Ντάνστον εκτελούσε, με αποτέλεσμα το 39-23 (+16) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι «μελανολευκοι», απάντησαν με επί μέρους 6-2 για το 41-29 της ανάπαυλας.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ντάνστον συνέχιζε τη κυριαρχία του, στην εξίσωση είχαν μπει και οι Λαφαγέτ-Αγραβάνης, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +20 για τους «ερυθρόλευκους (57-37 στο 27΄), αφού ο Πεν ήταν απελπιστικά μόνος στο σκοράρισμα για την ομάδα του Νίκου Βετούλα. Οι δυο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να προηγούνται 26 πόντους και να έχουν πλέον το μυαλό τους στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με την Βαλένθια την Πέμπτη στην Ισπανία.

Το τελικό 82-56 πιστοποίησε απλά την ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων», που έδωσαν την ευκαιρία για την πρώτη συμμετοχή στην Α1 στον Βασίλη Μουράτο, που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία δεκαέξι ετών και έντεκα μηνών. Ο διεθνή με την Εφήβων γκαρντ μάλιστα, πέτυχε και το πρώτο του καλάθι με εκπληκτική ενέργεια…

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-29, 65-39, 82-56.

Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 4 (1), Χάντερ 11, Ντάνστον 13, Σπανούλης 17 (3), Σλούκας 9, Λαφαγέτ 9 (3), Μουράτος 2, Χριστοδούλου 7 (1), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς, Κατσίβελης.
Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 4, Αργυρόπουλος 6, Γκάλογουεϊ 4, Πεν 22 (2), Φίτσπατρικ 5, Αντωνάκης 1, Μπατής 7 (1), Ελ Αμίν 5 (1), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Γοργόνης 2.

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Καρακατσούνης, Μητσόπουλος.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...