5ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός και στην Ηλεία-Δικαίωμα της μητέρας και του παιδιού


 
Του Γιάννη Σπυρούνη-jspirounis@gmail.com
Το δικαίωμα του μητρικού θηλασμού ακόμα και σε δημόσιους χώρους, ξεπερνώντας αυτό που ως ταμπού βλέπει η κοινωνία, προέταξαν με την εκδήλωση που έγινε χθες στην Ανδραβίδα τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ηλείας.


Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του 5ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, όπου συμμετείχαν με ανάλογες δράσεις περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας. Στην εκδήλωση – γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του δημαρχείου της Ανδραβίδας, σκοπός ήταν η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλησαν να θηλάσουν γύρω στις 12 το μεσημέρι, καταμετρήθηκαν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που έγινε την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις! Στην Ανδραβίδα συμμετείχαν τρεις μητέρες, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα της δράσης στην τοπική κοινωνία.
Όπως ανέφερε η διαχειρίστρια εθελοντικής ομάδας μητρικού θηλασμού Ηλείας, Γρηγορία Βόγκα, «η δράση αυτή είναι πανελλήνια, που πραγματοποιείται σε 53 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι ο πέμπτος πανελλήνιος ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός. Στην Ηλεία, γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι μια ημέρα ενημερωτική, όπου προσπαθούμε να σπάσουμε, το ταμπού, του να βλέπουμε μια γυναίκα να θηλάζει δημόσια το μωράκι της. Ευελπιστούμε ότι περισσότερες γυναίκες θα θελήσουν να θηλάσουν τα μωράκια τους και για το όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται».
Το μέλος της εθελοντικής ομάδας θηλασμού Ηλείας και θηλάζουσα μητέρα που συμμετείχε στη δράση, Χαρά Θεοδωροπούλου, τόνισε ότι «ο θηλασμός, με τη σωστή ενημέρωση από τα μέλη της ομάδας και του πανελλήνιου δικτύου, είναι πολύ εύκολος, πολύ πιο οικονομικός στις ημέρες μας και θεωρώ ότι δεν είναι ταμπού. Πρέπει κάθε μητέρα να θηλάσει. Δεν είναι επιλογή της μητέρας αλλά δικαίωμα του παιδιού». Στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.
Πηγή: eproini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ