Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ηλεία: Στροφή των ανέμων σε νοτιάδες που θα σημάνουν την έλευση βαρομετρικού χαμηλού – Αναλυτική πρόγνωση


iliosynefa
Κακοκαιρία θα επικρατήσει το επόμενο 48ωρο στην γειτονική Ιταλία. Την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού στην γειτονική χώρα θα σημάνουν στην χώρα μας οι νοτιάδες που θα ενισχυθούν βαθμιαία από σήμερα Τετάρτη. Βαθμιαία από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη το βαρομετρικό χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου θα "σκάψει" την βόρεια Αφρική μεταφέροντας θερμές αέριες μάζες και σκόνη. Εντυπωσιακή λοιπόν άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη! 

Όσον αφορά τα φαινόμενα, μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να ψιχαλίσει υπάρχει απόψε το βράδυ της Τρίτης, το βράδυ της Τετάρτης και τη νύχτα ξημερώματα Πέμπτης. Ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή.
  • Περί προβλέψεων για βαρύ χειμώνα... ΕΔΩ

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:


Την Τετάρτη 5/11 περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγες βροχές περιμένουμε το βράδυ. Η θερμοκρασία το πρωί 14 με 15oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 22 με 23οC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 και το βράδυ ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 6/11 περιμένουμε πιθανότητα ασθενών βροχών τα ξημερώματα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά την διάρκεια της ημέρας και σκόνη. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 25 με 26οC στα πεδινά, 19 με 20oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί θυελλώδεις 8 έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό.  Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                     

Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:10 , 04-11-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 04-11-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...