Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αμαλιάδα:Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εικονικών αναγνωρίσεων τέκνων από αλλοδαπούς για άδεια παραμονής στην χώρα


hands
Μετά τους εικονικούς γάμους  αλλοδαπών με Έλληνες για την εξασφάλιση της άδειας παραμονής στην χώρα, τώρα σειρά έχουν οι εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων. Σύμφωνα με
πληροφορίες από τον περασμένο Μάιο, κύκλωμα που δρούσε στην περιοχή της Αμαλιάδας, προσέγγιζε μονογονεϊκές οικογένειες και εκμεταλλευόμενο την οικονομική τους κατάσταση, έπειθε τις μητέρες ανήλικων παιδιών έναντι αμοιβής, να προχωρήσουν στην εκούσια σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων αναγνώρισης των παιδιών τους ως εξώγαμα τέκνα.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία η ταρίφα για κάθε παιδί που αναγνωριζόταν ήταν τα 500 ευρώ. Σκοπός του κυκλώματος ήταν η νομιμοποίηση παραμονής αλλοδαπών που μένουν στην περιοχή.
Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 8 ατόμων, γυναικών από την Ελλάδα και αλλοδαπών ανδρών ηλικίας από 20 έως 33 ετών αντίστοιχα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, μια 54χρονη από την Νιγηρία, ενώ αναζητούνται ακόμα 4 άτομα τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προκύψει  συμμετοχή Συμβολαιογράφου στην παράνομη δράση του κυκλώματος. Από την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 1831 ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.

Πηγή

patratora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...