Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Βροχές και καταιγίδες! Ποιές περιοχές θα... μουλιάσουν - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο!


Βροχές και καταιγίδες! Ποιές περιοχές θα... μουλιάσουν - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο!
Xάρτης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

- Η δυτική Ελλάδα πρώτο "θύμα" της κακοκαιρίας
- Τα φαινόμενα στη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν και στα ανατολικά
- Από αύριο το βράδυ θα υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα
- Βουτιά 10 βαθμών θα κάνει ο υδράργυρος από το Σαββατοκύριακο
- Τσουχτερό το κρύο όλη την επόμενη εβδομάδα
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Νέα επιδείνωση του καιρού, από τη βορειοδυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα σε όλη τη δυτική Ελλάδα και ανατολικότερα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Η ΕΜΥ έχει από το μεσημέρι της Τρίτης εκδόσει έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, στο οποίο αναφέρει πως σήμερα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.


Βουτιά του υδραργυρου 10 βαθμούς το Σαββατοκύριακο


Μπορεί οι μπόρες και οι καταιγίδες να εξασθενήσουν από το βράδυ της Πέμπτης αλλά από την Παρασκευή και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έρθει κρύο. Οπως προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά εως και 10 βαθμούς. Τσουχτερό θα είναι το το κρύο όλη την επόμενη εβδομάδα.

Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα την Τετάρτη



Το τρίγωνο της Κέρκυρα, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας θα δεχτεί αρκετές ποσότητες νερού και ενδεχομένως να υπάρξουν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Το πρωί η κακοκαιρία θα προχωρήσει νοτιότερα και θα πλήξει την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Πάτρα, τον Πύργο, την Ζάκυνθο και εως το μεσημέρι θα φτάσει στην Καλαμάτα. Παράλληλα το κύμα κακοκαιρίας θα κινείται και ανατολικότερα και θα επηρρεάσει την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι περιοχές που θα πληγούν είναι οι Σέρρες, η Ξάνθη, η Δράμα, η Καβάλα, η Θάσος, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη και αργότερα η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και η Χίος.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ ενω στα νότια πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Ο νοτιάς θα φέρει και αφρικάνικη σκόνη. Σιγά σιγά ωστόσο και από τα δυτικά οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 12 εως 18 βαθμούς, στα κεντρικά από 13 εως 21εναν βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 16 εως 23 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν ενώ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγιδες κυρίως στις ανατολικές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 18 βαθμούς κελσίου.


Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Πέμπτη


Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εντονα φαινόμενα περιμένουμε το πρωί στη Μυτιλήνη, τη Σάμο, την Ικαρία, από το μεσημέρι στην Κάλυμνο, την Κω, την Πάτμο και την Ρόδο και εως το βράδυ η κακοκαιρία θα φτάσει στο Καστελλοριζο και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια πελαγη εως 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επιμείνουν αρχικά οι νοτιάδες αλλά από το απόγευμα και μετά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 10 εως 16 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 15 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και ανέμους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 16 βαθμούς κελσίου.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...