Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ηλεία: Έρχονται χιόνια και παγετός – Αναλυτική πρόγνωση


xionia
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, μία από τις σοβαρότερες ψυχρές εισβολές των τελευταίων ετών, τουλάχιστον από το 2012, αρχίζει να μας επηρεάζει.
Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα ρίξουν κατακόρυφα των υδράργυρο  οι οποίες, όπως όλα δείχνουν θα συνοδευτούν από φαινόμενα την Τετάρτη παραμονή Πρωτοχρονιάς θα σταματήσουν. Την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, περιμένουμε κυρίως μετά το μεσημέρι χιονοπτώσεις άνω των 500μ και βροχή ή χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά.
Η ψυχρή εισβολή φαίνεται να κρατάει μέχρι και το Σαββατοκύριακο, με κύριο χαρακτηριστικό την περαιτέρω πτώση των ελάχιστων τιμών -5οC με -6οC νωρίς το πρωί.

Παρακολουθούμε τα προγνωστικά δεδομένα και θα δοθούν αναλυτικά στοιχεία σε επόμενες προγνώσεις.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 

Την Τετάρτη 31/12, παραμονή Πρωτοχρονιάς, περιμένουμε νεφώσεις χωρίς να προβλέπονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία το πρωί +3 με +4oC στα πεδινά, -2 με -1oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 7 με 8οC στα πεδινά, +2 με +3oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο και τα χερσαία ανατολικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 1/1/2015, Πρωτοχρονιά, περιμένουμε νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις άνω των 500μ.. Τα φαινόμενα φαίνονται χρονικά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία το πρωί +2 με +3oC στα πεδινά, -3 με -2oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 7 με 8οC στα πεδινά, +2 με +3oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο και τα χερσαία ανατολικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 2/1/2015, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί -1 με 0oC στα πεδινά, -5 με -4oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 9 με 10οC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο και τα χερσαία βόρειοι - βορειοανατολικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                     
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:40 , 30-12-2014
Ανανεώθηκε 21:15 , 30-12-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...