Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Το Κατάκολο τίμησε τον προστάτη Άγιο Νικόλαο


«Πυλώνα» που θα διαδραματίσει στο μέλλον καθοριστικό ρόλο στην  ανάπτυξη για την Ηλεία, χαρακτήρισαν εκπρόσωποι των φορέων και των  τοπικών πολιτικών αρχών το Κατάκολο κατά τη διάρκεια των χθεσινών εορταστικών εκδηλώσεων για τη μνήμη του πολιούχου του λιμανιού και προστάτη των ναυτικών Άγιο Νικόλαο.

Ο φερώνυμος ιερός
ναός συγκέντρωσε πλήθος πιστών, ενώ στην Πανηγυρική Θεια Λειτουργία, κατά την οποία τελέσθηκε αρτοκλασία, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος.

H ηγεσία του λιμενικού σώματος Κατακόλου συνόδευσε τον προστάτη άγιό της, ενώ της λιτανείας που ακολούθησε στον κεντρικό και παραλιακό δρόμο, προπορευόταν η Φιλαρμονική ορχήστρα «Απόλλων» Πύργου προσδίδοντας ένα επιπλέον εορταστικό τόνο στην ημέρα.

Πιστοί από το Κατάκολο ξεκούραζαν τους άνδρες του Λιμεναρχείου Κατακόλου στη μεταφορά της εικόνας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι βουλευτές Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Κουτσούκος ενώ τη βουλευτή Διονυσία Αυγερινοπούλου εκπροσώπησε η εκπαιδευτικός κα Τίτα Τερζή.

Παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεσαλάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Ανδριόλας, Ανδρέας Σκαρτσιάρης και Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου κ. Λεωνίδας Βαρουξής και Σάκης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ Φώτης Δημόπουλος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Κατακόλου κ.Κώστας Καντούνης και πολλοί εκπρόσωποι φορέων.
Μετά το πέρας της λιτανείας η διοίκηση του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Πύργου δεξιώθηκε τους επισήμους καλεσμένους της σε  ιδιωτική αίθουσα εκδηλώσεων.
 
Παναγιώτης Παυλόπουλος
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...