Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μαζί με την αποθήκη κληρονόμησαν χειροβομβίδες!


Στην εξουδετέρωση δύο χειροβομβίδων που είχαν περισυλλέξει αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, προχώρησαν χθες πυροτεχνουργοί από την 4η Μεραρχία Πεζικού Κορίνθου.

Οι δύο χειροβομβίδες, απομεινάρια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας την περασμένη Δευτέρα μέσα σε παλιά αποθήκη στην περιοχή ‘Μαύρη Λάκκα’ στο Γεράκι Αμαλιάδας, μετά από σχετική καταγγελία.

Κάτι είχαν πει οι γονείς
Στην αστυνομία προσέφυγαν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της αποθήκης και εν προκειμένου οι κληρονόμοι που την κληρονόμησαν από τους γονείς τους. Οι ιδιοκτήτες είχαν την πρόθεση να προχωρήσουν σε κατεδάφιση της παλιάς αποθήκης, ωστόσο θυμήθηκαν ότι όταν ήταν παιδιά οι γονείς τους είχαν πει να μην πλησιάζουν στη συγκεκριμένη αποθήκη, γιατί κάτι είχε φέρει ο πατέρας τους από τον πόλεμο και ήταν επικίνδυνο.
Με την πάροδο των χρόνων το θέμα ξεχάστηκε, ωστόσο όταν έφθασε η ώρα της κατεδάφισης οι νέοι ιδιοκτήτες θυμήθηκαν τα λόγια των γονιών τους και απευθύνθηκαν στην Αστυνομία γιατί δεν ήξεραν τι υπήρχε μέσα στην αποθήκη και τι έπρεπε να κάνουν στην προκειμένη περίπτωση.
Πράγματι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και κατά την έρευνα που έκαναν εντόπισαν δύο πεπαλαιωμένες χειροβομβίδες, τις οποίες και απομάκρυναν από το σημείο.
Ειδοποίησαν την 4η Μεραρχία Πεζικού στην Κόρινθο και οι πυροτεχνουργοί που μετέβησαν στην Αμαλιάδα χθες το πρωί, εξουδετέρωσαν τις δύο χειροβομβίδες στο πεδίο βολής Παλαιοχωρίου, επισημαίνοντας ότι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες γιατί εάν έφευγε η περόνη θα γινόταν έκρηξη.
Κατά συνέπεια, ευτυχώς που οι κληρονόμοι θυμήθηκαν τα λόγια των γονιών τους, γιατί οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες. 

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsiamaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...