Tη λήστεψαν, την έδεσαν με σεντόνι και της έκοψαν το τηλέφωνο! (VIDEO)


ΣΑΛΜΩΝΗ
(09/02/2015 07:47)
Δεμένοι χειροπόδαρα και υπό την απειλή όπλου, μια τριμελής οικογένεια στον οικισμό «Αλφειός» της Σαλμώνης, έβλεπε τους ληστές να κάνουν άνω - κάτω το σπίτι τους, για να βρουν χρήματα. Κι όταν τα βρήκαν, έφυγαν ανενόχλητοι, έχοντας βέβαια ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες
επικοινωνίας με αστυνομία ή συγγενικά πρόσωπα, αφού έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου, έσπασαν τα κινητά τηλέφωνα και πέταξαν μακριά τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
   Η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε γύρω στη 1:00 τη νύχτα του Σαββάτου και οι ληστές, «έπιασαν στον ύπνο» το ηλικιωμένο ζευγάρι και την κόρη τους, που ζουν στην περιοχή. Οι δράστες, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο Αυγερινός Δρακόπουλος, έκοψαν το σύρμα της περίφραξης και μπήκαν στην αυλή του σπιτιού. Το γάβγισμα του σκύλου, ήταν αυτό που ουσιαστικά «άνοιξε» την πόρτα στους δράστες, καθώς η ανυποψίαστη κόρη του ζευγαριού, άνοιξε την πόρτα να δει τι συμβαίνει και εκείνη τη στιγμή «μπούκαρε» στο σπίτι ο ένας εκ των δραστών και ακολούθησαν οι υπόλοιποι τρεις, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κουκούλες τύπου «foul face» και γάντια. «Αρχικά δε φοβήθηκα. Άρπαξα το ντουφέκι αλλά μέχρι να το γυρίσω στην πλευρά του, μου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και με ακινητοποίησε. Όταν είδα ότι είναι τέσσερις, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει λόγος να αντισταθώ», λέει ο ηλικιωμένος άνδρας, δείχνοντας τα σημάδια στο πρόσωπό του.



Τους ακινητοποίησαν…
   Οι δράστες, έσκισαν ένα σεντόνι και έδεσαν σε χέρια και πόδια  την κόρη του ζευγαριού, την οποία ανάγκασαν να ξαπλώσει στο κρεβάτι και να σκεπαστεί. Το ίδιο ζήτησαν και από το ζευγάρι, «αναγκάζοντας» τους να τους παρακολουθούν να κάνουν άνω-κάτω το σπίτι τους και να ψάχνουν για χρήματα και για χρυσαφικά. Οι ιδιοκτήτες, μη έχοντας περιθώριο αντίδρασης, απαντούσαν στις ερωτήσεις τους, υποδεικνύοντάς τους που θα βρουν τα χρήματα, αφού - όπως τους ενημέρωσαν - χρυσαφικά δεν είχαν…Το «μαρτύριο», κράτησε περίπου 20 λεπτά, αλλά οι δράστες, όπως εξήγησαν οι ιδιοκτήτες, ήταν «φιλικοί» και συνειδητοποίησαν πως μάλλον δεν ήθελαν να τους κάνουν κακό. Μιλώντας σπαστά ελληνικά, ο ένας κάλεσε τον συνεργό του να μη σφίξει πολύ τα χέρια της γυναίκας, τους ρώτησαν αν είναι καλά, αν κρυώνουν, κι αν θέλουν νερό. Εκείνο δε, που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι, εκτός από το ποσό των 650 ευρώ και τη δίκαννη καραμπίνα, φεύγοντας, ένας από τους δράστες πήρε μαζί του και ένα…άρωμα (σ.σ χρησιμοποιείται μετά το ξύρισμα).
Τσίμπησαν και λίγο…
   Οι δράστες, πριν φύγουν έκαναν και μια βόλτα στην αποθήκη του σπιτιού, απ’ όπου σύμφωνα με την πρώτη έρευνα των ιδιοκτητών δεν πήραν τίποτα, αλλά - όπως αποδείχθηκε - κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, άνοιξαν το βάζο με τις ελιές και…τσίμπησαν.
Ενημέρωσαν τα ξημερώματα…
  Οι ιδιοκτήτες, όταν οι δράστες αποχώρησαν, προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ, αλλά αρχικά ήταν δύσκολο να ζητήσουν βοήθεια, αφού δεν υπήρχε τρόπος επικοινωνίας. Τελικά, νωρίς το πρωί κατάφεραν να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα που ζουν στον Πύργο αλλά και στην Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Οι αστυνομικοί, πέραν των καταθέσεων, συγκέντρωσαν και άλλα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να προχωρήσουν τις έρευνές τους.

Νάνσυ Σπυροπούλου

patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ