Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

«Ρήμαξαν» το δίκτυο της ΔΕΗ!


Με χειροπέδες βρίσκονται από χθες δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν, οι οποίοι μαζί με άλλους πέντε ομοεθνείς τους είχαν «ρημάξει» τα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ στη βόρεια Ηλεία, προκαλώντας ζημιά που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ!

Οι δύο Πακιστανοί ηλικίας 29 και 30 ετών, που διέμεναν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αχαΐας, συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, μετά από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.

Εντάλματα σύλληψης
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων αλλά και των υπολοίπων πέντε μελών της σπείρας, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διαφύγει στο Πακιστάν, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Αμαλιάδας. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, οι επτά αλλοδαποί κατηγορούνται για τη διάπραξη 18 κλοπών οι οποίες σημειώθηκαν το χρονικό διάστημα από 2 Νοεμβρίου 2011 έως και 22 Ιανουαρίου 2012.
Στο στόχαστρο των δραστών βρέθηκαν πολλές περιοχές της βόρειας Ηλείας, όπως η Όλγα Τραγανού, το Μπόρσι, το Τραγανό, τα Κουγέϊκα και πολλά χωριά στην ευρύτερη περιοχή.

Έπαιρναν το χαλκό
Οι επτά δράστες φέρεται ότι ενεργούσαν από κοινού, εντόπιζαν τον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το δίκτυο της ΔΕΗ, και κατά τις νυχτερινές ώρες αφαιρούσαν καλώδια από μετασχηματιστές, τα οποία αποσυναρμολογούσαν στη συνέχεια και μετά πωλούσαν το χαλκό για να πάρουν χρήματα.
Η ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι μεγάλη και φέρεται ότι ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας εάν συνεχίστηκε η δράση των αλλοδαπών και μετά το χρονικό διάστημα που περιλαμβάνεται στην δικογραφία.
Οι δύο δράστες που συνελήφθησαν χθες το πρωί κρατούνται και θα σήμερα θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Αμαλιάδας.

Καταδικαστική απόφαση
Το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας είχε και δεύτερη επιτυχία χθες το μεσημέρι, καθώς αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου ημεδαπού στον δήμο Ήλιδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών για ποινή φυλάκισης 20 μηνών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Μετά τη σύλληψη του 45χρονου ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του και εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα ηρωίνης. Ο 45χρονος κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας. 

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...