Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ηλεία: λίγο ακόμα με ζέστη και έρχονται καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση


meteo
Ξεπέρασε για λίγο τους 32οC τοπικά ο υδράργυρος την Τετάρτη 6/5 στην Ηλεία. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Στα Καλάβρυτα το θερμόμετρο έδειξε 34.7οC και 30.4οC στην Λαμπεία!
> Αναλυτικά στην Ηλεία, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκαν την Τετάρτη 6/5/2015 οι παρακάτω θερμοκρασίες:
  • Ωλένη 32.2 °C
  • Αρχ.Ολυμπία 30.6°C
  • Αμαλιάδα & Λαμπεία 30.4°C
  • Πύργος 30.2°C
  • Βαρθολομιό 30.0°C
Την Παρασκευή διατηρείται ο ζεστός καιρός, τοπικά 32 με 33οC, ωστόσο αλλάζει σιγά σιγά ο καιρός, περιμένουμε μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά το απόγευμα. 

Δροσίζει το Σάββατο, με πτώση της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα με συνοδεία βροχών και καταιγίδων, το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα πιο εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Την Κυριακή φαίνεται να επικρατεί άστατος καιρός παντού, με κατά περιόδους μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Νεότερα και αναλυτικά στοιχεία αύριο. 

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

Την Παρασκευή 8/5 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 14 με 15οC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 32 με 33οC στα πεδινά,  27 με 28oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί το πρωί έως μέτριοι 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Το Σάββατο 9/5 περιμένουμε λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά. Η θερμοκρασία το πρωί 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13οC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 27 με 28οC στα πεδινά,  24 με 25oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς. 

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias               

Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Εκδόθηκε 07:00 , 07-05-2015
Ανανεώθηκε --:-- , 07-05-2015

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...