Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Κοινό μέτωπο για τον τουρισμό


ΠΥΡΓΟΣ
(21/05/2015 08:09)
«Διεκδικούμε ό,τι δικαιούμαστε» ήταν τα λόγια που σφράγισαν την χθεσινή πρώτη παρουσίαση στα τοπικά ΜΜΕ των συνδιοργανωτών του διεθνούς forum με θέμα τις «Οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας στους παράκτιους, παραποτάμιους  και νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης» που θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου στην Ηλεία.

Το ΕΒΕ Ηλείας και τα δυο Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Πύργου και Κυλλήνης δια των προέδρων τους κ. Κ. Νικολούτσο, Λεωνίδα Βαρουξή και Ναμπίλ Μοράντ που έχει την παράλληλη ιδιότητα του Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης- παραχώρησαν  χθες ,κοινή συνέντευξη Τύπου στον Πύργο κάνοντας μια πρώτη παρουσίαση του προγράμματος με τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες στην  ημερίδα.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις εννέα το πρωί του Σαββάτου  στο συνεδριακό κέντρο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και θα ολοκληρώσει τις εργασίες  της στις έξι το απόγευμα.

Μεταξύ πολλών άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία της και θα μιλήσει ,η ελληνίδα υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά,  ακόμη ευρωβουλευτές, μέλη ελληνικών και ξένων επιμελητηρίων ενώ ξεχωριστή αναμένεται  αν είναι και η παρουσία Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων ναυτιλιακών και τουριστικών ενώσεων που δραστηριοποιούνται τόσο στον τομέα της κρουαζιέρας όσο και στον τομέα των υποδομών.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κ. Νικολουτσος λαμβάνοντας τον λόγο χθες υπενθύμισε την αναγκαιότητα στήριξης των Ηλειακών προϊόντων ως πρεσβευτών μας ανά τον κόσμο και επανέλαβε τις προθέσεις τους μέσω της γαστρονομίας να αναδείξουν στο περιθώριο αυτή της διοργάνωσης , τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των αγαθών της Ηλειακής γης. Ταυτόχρονα θύμισε την βαρύτητα που φέρουν και τα δυο λιμάνια  της Ηλείας, Κατακόλου και Κυλλήνης, στην διαμόρφωση  του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος στη χώρα μας και κάλεσε  την Πολιτεία και τους οργανωμένους της φορείς να σκύψουν στις ανάγκες του νομού, για να ωφεληθεί και η ίδια  αυτή  περιοχή!
Ο κ. Βαρουξής επανέλαβε με τη σειρά του ότι στόχος της Διοίκησης του Λιμενικού ταμείου Πύργου είναι να υλοποιήσουν ένα δίκτυο υποδομών και παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρίστα της κρουαζιέρας με στόχο να αυξηθούν κατά πολύ  οι σημερινοί αποκαρδιωτικοί στατιστικοί αριθμοί που έχουν καταγραφεί για τις αφίξεις στο λιμάνι Κατάκολου, ώστε να μην αποτελεί πονοκέφαλο το γεγονός πως πολύ κοντά τους υπάρχουν δυο ανταγωνιστικά λιμάνια (Πάτρας και Καλαμάτας) αντίθετα, να σημάνει την αρχή μιας  υγιούς άμιλλας με στόχο την εξυπηρέτηση των  τουριστών. Κάλεσε τους φορείς της Ηλείας να στρατευθούν στον αγώνα για εξωστρέφεια και δημιουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας, αφού όπως σχολίασε από το πάνελ των συνδιοργανωτών δεν έπρεπε να απουσιάζει η ΠΕΔ.
Και ο κ. Μοράντ στη συνέχεια , στάθηκε στο γεγονός της μεταξύ τους καλής συνεργασίας και κάλεσε κι αυτός την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ενδιαφερθεί για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ηλείας αφού, όπως είπε , συχνά λησμονείται  το γεγονός πως είμαστε ένας εκ των τριών νομών της Περιφέρειας . Τόνισε τις δυνατότητες που ανοίγονται στο μέλλον και  για το λιμάνι Κυλλήνης με σειρά έργων για την οδική πρόσβαση, την  εκβάθυνση και τον εκσυγχρονισμό του  λιμανιού, θέλοντας να κερδίσει μερίδιο στην  αναβάθμιση του τουριστικού χάρτη της χώρας μας στο μέλλον.
Τέλος τον λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος τονίζοντας την σπουδαιότητα της ημερίδας για την αρχή μιας καλής συνεργασίας μεταξύ των φορέων και του Δικτύου νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης  αλλά και  των Επιμελητηρίων της Μεσογείου , που συμμετέχουν,  υπενθυμίζοντας ότι θα έχει σαν  στόχο   να γνωρίσουν από κοντά τον ευλογημένο μας τόπο.
Παράλληλα από τον κ. Νικολουτσο ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του ΕΒΕ Ηλείας και του Λιμενικού ταμείου Πύργου, σε κοινό   περίπτερο με εξαιρετικά εντυπωσιακό όγκο τουριστικών εκθεμάτων της Ηλείας στην διεθνή έκθεση «Posidonia sea Tourism» 26 και 27 Μαΐου , σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής  Αθηνών. Ενώ εξέχουσας σημασίας κρίθηκε και η πρόβλεψη των συμμετεχόντων στα λεγόμενα «Ποσειδώνια» να προσφέρουν σε γεύματα εργασίας στη διάρκεια της έκθεσης , κρασιά, λάδι, ελιές , φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα της Ηλειακής  γης που φέρουν τον χαρακτηρισμό  Α ΄ class quality σε γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο!
 patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...