ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ηλεία: Ήταν αριστοτέχνης ο χασισοκαλλιεργητής - Όλες οι λεπτομέρειες για τη φυτεία και το αμαρτωλό παρελθόν του (photos)


sillipsi_big

Με βεβαρυμμένο παρελθόν ο 51χρονος δράστης - Εμπλέκεται σε ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης - Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ακόμα και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντυπωσιάστηκαν από την οργάνωση της φυτείας χασίς που αποκάλυψαν στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης, στην Παλαιά Πέρσαινα. Ο δράστης είχε δημιουργήσει μια φυτεία – μοντέλο και ήταν προετοιμασμένος να περάσει εκεί όλο το καλοκαίρι έως και την περίοδο της συγκομιδής. Ο αριθμός των 726 δενδρυλλίων περνά σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο επίπεδο της οργάνωσης που είχε ο 51χρονος από την περιοχή της ορεινής Ηλείας και το βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν του, λόγω συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο η υπόθεση καταγράφεται ως μια μεγάλη επιτυχία των Αστυνομικών Αρχών στην Ηλεία, την οποία παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, Νίκος Βαρουξής. Ο κ. Στεφανόπουλος συνεχάρη τους αστυνομικούς που συνέβαλαν στη νέα αυτή επιτυχία στη μάχη κατά της μάστιγας των ναρκωτικών.
Είχε παρελθόν στα ναρκωτικά
Ο καλλιεργητής της φυτείας χασίς στην Παλαιά Πέρσαινα, είχε απασχολήσει και πάλι το 2012, με υποθέσεις ναρκωτικών όχι όμως και πάλι με καλλιέργεια, αλλά με κατοχή και διάθεση. Τότε είχε συλληφθεί και πάλι από την Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου μαζί με άλλα δύο άτομα καθώς στην περιοχή του Πανόπουλου είχε βρεθεί να κατέχει ένα βαρέλι με ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη βάρους πενήντα κιλών. Αυτή τη φορά δημιούργησε τη δική του φυτεία και ήταν απόλυτα οργανωμένος. Η καλλιέργεια δεν είχε ξεκινήσει παρά λίγες εβδομάδες πριν και αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Ο 51χρονος είχε φυτέψει μέσα σε δασική έκταση συνολικά 726 δενδρύλλια χασίς, μαζί με φυτώριο που περιελάμβανε 53 δενδρύλλια χασίς σε γλαστράκια. Ήταν προσεκτικός σε κάθε του κίνηση. Στόχος του ήταν να παραμείνει στο χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να περιορίσει τις μετακινήσεις του στη γύρω περιοχή που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τόσο την φυτεία, όσο και την ταυτότητά του. Όμως οι πληροφορίες που είχε νωρίς – νωρίς η Δίωξη Ναρκωτικών, έβαλαν τέλος στα σχέδιά του.
Οργάνωση σε όλα τα επίπεδα
Ο 51χρονος είχε  διαμορφώσει ειδικά τον χώρο μέσα σε δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση αποτελούμενη από δέντρα και θάμνους, όπου καλλιεργούσε τα δενδρύλλια. Είχε πραγματοποιήσει επεμβάσεις κλαδεύοντας δέντρα και θάμνους, έτσι ώστε αφενός τα δενδρύλλια να βρίσκονται σε πλήρη κάλυψη και αφετέρου να μην επισκιάζονται από δέντρα, έτσι ώστε να δέχονται το απαραίτητο φως του ήλιου για την ανάπτυξή τους. Στο χώρο είχε δημιουργήσει μια πρόχειρη αυτοσχέδια καλύβα με κάλυψη από ξερόχορτα και σκίντα, όπου είχε όλα τα απαραίτητα, όπως κρεβάτι, πετρογκάζ για το μαγείρεμα και μαγειρικά σκεύη, καθώς επίσης μεγάλες ποσότητες τροφίμων που θα του επέτρεπαν τη μακρά παραμονή στο χώρο της φυτείας με αυτάρκεια. Είναι χαρακτηριστικό όπως σχολίαζαν αστυνομικές πηγές πως ακόμα και στην καλύβα είχε μεγάλη οργάνωση ο δράστης με πλήρη σειρά στην κουζίνα ενώ προσπάθησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ακόμα και σε ότι αφορά πιθανά ίχνη που θα μπορούσαν να τον προδώσουν αν βρίσκονταν αξιοποιήσιμα στοιχεία από αστυνομικούς. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τα γυάλινα βαζάκια που υπήρχαν στην κουζίνα της καλύβας, ήταν καλυμμένα με σπάγκο για να μη μένουν δακτυλικά αποτυπώματα στο γυαλί.
Λίπανση, πότισμα, φροντίδα
Για τη συστηματική περιποίηση και φροντίδα των δενδρυλλίων, είχε εναποθέσει στο χώρο φυσική και χημική λίπανση, ενώ παράλληλα φρόντιζε για το πότισμα αυτών με νερό που αποθήκευε σε πλαστικά βαρέλια από φυσική πηγή της περιοχής. Είχε ακόμη δημιουργήσει και επιπλέον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος προορίζονταν για την καλλιέργεια 53 δενδρυλλίων κάνναβης, που καλλιεργούσε σε ισάριθμα πλαστικά γλαστράκια (φυτώριο), ενώ ερευνώντας την καλύβα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 44 γραμμάρια σπόρων κάνναβης.

Η συμμετοχή στην ομάδα Λούντζη και τα 79 χρόνια κάθειρξης
Πέρα από το παρελθόν στα ναρκωτικά, ο δράστης είχε εμπλοκή σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην ομάδα του Ηλείου κακοποιού Χρήστου Λούντζη - που διέπραττε ληστείες ανά την επικράτεια και συνελήφθη τον Ιούνιο του 2013 στον Αγ. Ανδρέα Αττικής. Μάλιστα η ομάδα είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με την αιματηρή ληστεία στην Καλαμάτα, όπου είχαν τραυματιστεί αστυνομικοί και ληστές στη συμπλοκή. Ο ρόλος του 51χρονου στην ομάδα,  λέγεται πως δεν ήταν επιχειρησιακός αλλά περιφερειακός, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί η πιο ενεργή εμπλοκή του. Στον έλεγχο των στοιχείων του δράστη από τις Αρχές, προέκυψε ότι, εκκρεμούσαν σε βάρος του τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (δύο) και Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων  με συνολική ποινή 79 έτη κάθειρξης. Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, ενώ κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή Τρίτη στην Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Πύργου. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενώ όλα τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: