ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Στις κάλπες χθες 1.100 δάσκαλοι για τους νέους Διευθυντές 57 σχολείων της Ηλείας


daskaloi1

Αναρτώνται σήμερα από την Πρωτοβάθμια οι πίνακες της τελικής βαθμολογίας των 75 υποψηφίων

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Χωρίς κανένα πρόβλημα και με καθολική συμμετοχή των δασκάλων της Ηλείας, αφού ψήφισαν περίπου 1.100 εκπαιδευτικοί, διεξήχθησαν χθες το μεσημέρι οι εκλογές ανάδειξης των Διευθυντών των 57 Δημοτικών Σχολείων του νομού. Η θητεία των νέων Δ/ντών είναι διετής.  Οι υποψήφιοι Δ/ντές ήταν συνολικά 75, είχαν δικαίωμα έως και τριών προτιμήσεων, ενώ  κάλπες στήθηκαν σε κάθε ένα από τα 57 σχολεία. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής,  εστάλησαν ηλεκτρονικά στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  η οποία πρόσθεσε τα μόρια του κάθε υποψηφίου στον πίνακα μοριοδότησης και αύριο – ίσως και σήμερα το απόγευμα- θα γίνει η ανάρτηση πινάκων της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης. Η αγωνία των υποψηφίων Δ/ντών κορυφώνεται, αφού η διαδικασία επιλογής τους διήρκεσε μέρες και ήταν πρωτόγνωρη όσον αφορά την εφαρμογή της. Πάντως και σύμφωνα με την Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζωή Βουρλούμη, δεν θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές, αφού μετά και την χθεσινή ψηφοφορία, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των νυν Δ/ντών θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
Ωστόσο, υπάρχει και συνέχεια, αφού από 12/6/2015 έως 16/6/2015 θα γίνει κατάθεση τυχόν ενστάσεων για τον τελικό πίνακα και από  17/6/2015 έως 18/6/2015 θα ακολουθήσει εκδίκαση ενστάσεων , η πρόταση τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από το Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ και τέλος η απόφαση τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών μονάδων Π.Ε. από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Στις 25 Ιουνίου θα πρέπει να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Δ/ντές σχολείων.
Χθες το μεσημέρι, σε  όλα τα δημοτικά τηρήθηκε το τυπικό της διαδικασίας που όριζε η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας. Την διεξαγωγή των εκλογών ανέλαβε τριμελής εφορευτική επιτροπή δασκάλων του κάθε σχολείου που εξέλεξε ο Σύλλογος διδασκόντων και απαιτούσε απαρτία του 65% του αριθμού των διδασκόντων για να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες άνοιξαν στις 1.15 το μεσημέρι, δεν έγινε η τελευταία ώρα μαθήματος, η ψηφοφορία ήταν μυστική και έκλεισαν στις 2 το μεσημέρι, ωστόσο έπρεπε να αποσφραγιστούν μια ώρα αργότερα, δηλαδή στις 3 και έτσι και έγινε. Η συμμετοχή των δασκάλων του κάθε σχολείου ήταν καθολική και η διαδικασία κύλησε ομαλά, ενώ στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Όσοι εκπαιδευτικοί διδάσκουν σε περισσότερες σχολικές μονάδες, ψήφισαν στην σχολική μονάδα που είχαν τις περισσότερες ώρες. Επίσης να σημειώσουμε ότι στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι υποψήφιοι Δ/ντές των σχολείων και οι συγγενείς αυτών σε α΄ βαθμό.
.Ο αριθμός των μορίων που ο υποψήφιος έλαβε κατά τη μυστική ψηφοφορία υπολογίζεται ως εξής: το ποσοστό των ψήφων που έλαβε επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων ανάγεται σε ποσοστό επί των 12 μορίων που μπορεί να λάβει κατά ανώτατο όριο ο υποψήφιος.

Ζωή Βουρλούμη «Δεν θα έχουμε ανατροπές στην επιλογή Δ/ντών»
Η Δ/ντρια Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Ζωή Βουρλούμη, μιλώντας χθες το απόγευμα στην ‘Πρωϊνή’ μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, προέβλεψε βάσει των πινάκων της τελικής βαθμολογίας,  ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές αναφορικά με τους Δ/ντές των σχολείων, καθώς οι περισσότεροι νυν Δ/ντές υπερψηφίστηκαν από τους συναδέλφους τους και παραμένουν στις θέσεις τους. «Υπάρχουν βεβαίως και κάποιες αλλαγές, θα δούμε τι θα γίνει και με τις ενστάσεις. Η διαδικασία κύλησε ομαλά σε όλα τα σχολεία του νομού, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, όλα έγιναν όπως λέει ο νόμος, τηρήθηκαν επακριβώς τα ωράρια και η συμμετοχή ήταν καθολική, αφού ψήφισαν περίπου 1.100 εκπαιδευτικοί. Το εντυπωσιακό ήταν ότι πολλοί από τους υποψηφίους Δ/ντές, συγκέντρωσαν και τα 12 μόρια που ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου ( που αντιστοιχεί στο 33% του συνόλου της μοριοδότησης) που σημαίνει ότι υπερψηφίστηκαν από τους συναδέλφους τους. Από αύριο και μετά την ανάρτηση εκ μέρους μας των πινάκων της τελικής μοριοδότησης των υποψηφίων και ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων».
Φωτο daskaloi 1-2
Η ψηφοφορία στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύργου διεξήχθη χωρίς κανένα πρόβλημα καθώς η Εφορευτική επιτροπή τήρησε όλη τη διαδικασία.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: